Συνάντηση Πρώτης Κυρίας-Ιδρύματος «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας»

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της σεξoυαλικής βίας κατά τη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων» («International Day for the elimination of sexual violence in conflict») που έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως η 19η Ιουνίου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας» («ZOE VS War Violence»), είχαν συνάντηση τη Δευτέρα με την Πρώτη Κυρία στο γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ίδρυμα «ΖΩΗ κατά της Εμπόλεμης Βίας», η Πρώτη Κυρία επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και κατανόηση στα αιτήματα του Ιδρύματος, όπως αυτά τέθηκαν υπ' όψιν της με γραπτό υπόμνημα, αλλά και προφορικά, από την Πρόεδρο του Ιδρύματος, Αλίκη Χατζηγεωργίου, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι η Αντιπρόεδρος, Νατάσσα Φρειδερίκου, ανέπτυξε τις δράσεις και τα αιτήματα του Ιδρύματος, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την ανέγερση στη Λευκωσία μνημείου από το κράτος για τις γυναίκες θύματα βίας σε εμπόλεμες ζώνες και την αναγνώριση ως μαρτύρων των γυναικών στην Κύπρο που έχουν υποστεί βιασμούς σε περιόδους διενέξεων ανάμεσα στις δύο κοινότητες και κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Η Πρώτη Κυρία έτυχε επίσης ενημέρωσης από τον Εκπρόσωπο Τύπου, Μάριο Δημητρίου, για τα σοβαρά προβλήματα των φιλοξενουμένων στο πρώτο κέντρο υποδοχής αιτητών ασύλου «Πουρνάρα», για το κενό που υπάρχει σε ό,τι αφορά την παροχή ψυχολογικής ή άλλης στήριξης στα άτομα που τη χρειάζονται ενώ συζητήθηκαν και κάποια κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία, ειδικά για τα θύματα εμπορίας προσώπων αλλά και σε σχέση με την ευαλωτότητα των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί.

Η κ. Καρσερά τόνισε ότι στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του Γραφείου της, θα διαβιβάσει όλα τα ζητήματα σε αρμόδια όργανα, αναφέρεται.

Τέλος, η Γραμματέας του Ιδρύματος, Ρίτα Χατζηλοΐζου-Καρατζιά, αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζωή Ξανά», που το Ίδρυμα σχεδιάζει και θα υλοποιήσει σύντομα και που περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για άτομα που έζησαν τραυματικές εμπειρίες ως αποτέλεσμα εμπόλεμης βίας.

Η Πρώτη Κυρία ανακηρύχθηκε επίτιμη πρόεδρος του ΠΣΣΕ

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), Ηλίας Δημητρίου, και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ είχαν συνάντηση την Τρίτη με την Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία την ανακήρυξαν, σύμφωνα με σχετικό άρθρο των Κανονισμών του, Επίτιμη Πρόεδρο του Συμβουλίου. 

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΣΣΕ, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στο έργο του Συμβουλίου και στην ιστορία του σημαντικού αυτού θεσμού και τόνισε τη σημασία που θα έχει η συμμετοχή της κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη στη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΣΣΕ ως Επίτιμης Προέδρου. 

Η Πρώτη Κυρία, αφού ευχαρίστησε το ΠΣΣΕ για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, υποσχέθηκε να φανεί αντάξια των προσδοκιών του και ευχήθηκε στο ΠΣΣΕ δύναμη για να συνεχίσει το πολύ αξιόλογο έργο που επιτελεί προς όφελος της κοινωνίας, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας