Με φιρμάνι Ερντογάν συνεχίζονται τα έργα στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου

Μετά την εντολή του Τούρκου Προέδρου, να ολοκληρωθεί και να εγκαινιαστεί στις 20 Ιουλίου, ο νέος διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και ο νέος τερματικός σταθμός, ανέλαβε δράση η «κυβέρνηση» γράφει η Γενί Ντουζέν, σημειώνοντας πως δημοσιεύθηκαν στην «επίσημη εφημερίδα», ο «κανονισμός» για την «πιστοποίηση κατασκευής, ανάπτυξης, αδειοδότησης και λειτουργίας αεροδρομίων (τροποποίηση)» και ο «κανονισμός» για τις «αρχές και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται στις προσφορές κατασκευής (τροποποίηση)».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο «κανονισμός» αφορά τις αρχές και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόζονται στους διαγωνισμούς κατασκευαστικών έργων (τροποποίηση), θα συγκροτηθούν «σε περίπτωση ανάγκης» μια «επιτροπή προσωρινής παραλαβής» και μια «επιτροπή οριστικής παραλαβής», οι οποίες θα αποτελούνται από «δημόσιους υπαλλήλους» που θα διοριστούν από την Τουρκία.

Η επιτροπή θα περιλαμβάνει μηχανικούς, αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, τεχνικούς και τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού από τις επαγγελματικές ομάδες που εκπροσωπούν τα άλλα αναγκαία θέματα.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο του «κανονισμού», σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, είναι η χορήγηση «πλήρους εξουσιοδότησης» στα πρόσωπα αυτά. Κατά συνέπεια, το τεχνικό προσωπικό που έχει οριστεί στην επιτροπή προσωρινής παραλαβής θα θεωρείται «πλήρως εξουσιοδοτημένο» να διεξάγει τη διαδικασία προσωρινής παραλαβής και να προβαίνει στις απαραίτητες αποδοχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάνω από 30 εκατομμύρια παίζονται κάθε μήνα στα καζίνο-Εντοπίστηκαν 101 ύποπτες συναλλαγές το 2023
Άνοιξαν οι αιτήσεις για ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια για είσοδο στο ΗΒ-Θα ισχύει από 2 Απριλίου
LIVE εικόνα: Νέες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στο Σύνταγμα-Συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή
Έντονη ανησυχία για τη χρήση επικίνδυνων αντικειμένων στα καρναβάλια-Ομάδες προσέλαβαν άτομα για ασφάλεια
Αποφάσισε τελικά ότι... δεν αποφάσισε ο ΟΑΥ για Γιαννάκη-Το πρωί της Πέμπτης εκ νέου συνεδρία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο ΥΠΕΞ του Καζακστάν-Έτοιμοι για ενίσχυση των σχέσεων μας, το μήνυμα Χριστοδουλίδη
Αυτό είναι το νέο ΔΣ του English School-Πρόεδρος ο Νικόλας Κυριακίδης
Επικοινώνησαν Κόμπος και Ρούμπιο-Στο επίκεντρο οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ
Ραγδαίες εξελίξεις... Συζήτησαν για τόπο και χρόνο των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία οι σύμβουλοι Τραμπ και Ζελένσκι
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης για συναντήσεις ενόψει Γενεύης-Βλέπει Πρόεδρο και Τατάρ