Ολόκληρη η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του Γεωργούλη

Εν αναμονή κλήσης από την αρμόδια εισαγγελική αρχή του Βελγίου τελεί ο Έλληνας Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ύστερα από τις βαριές καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά με θύμα τη νυν υποψήφια βουλευτή Επικρατείας ΠΑΣΟΚ, κα Ελένη Χρονοπούλου.

Προς ώρας τουλάχιστον, η υπόθεση φαίνεται πως έχει παγώσει, εφόσον δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για περαιτέρω νομική επεξεργασία εκ μέρους των βελγικών αρχών. Τη «σιγή ασυρμάτου» και την απουσία οποιασδήποτε εξέλιξης στο Βέλγιο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση επιβεβαιώνει στο protothema.gr μία εκ των τριών συνηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, η κα Σταματία Μαλλά.

Παραδόξως, η ολιγωρία των βελγικών αρχών δεν συνάδει, αφ' ενός με τη σοβαρότητα των καταγγελιών, αφ' ετέρου με το θόρυβο και την αναταραχή που είχε προκληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο περί το μέσον του προηγούμενου Απριλίου, όταν η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. Η δε κυρίαρχη εντύπωση ήταν εξ αρχής ότι, το κώλυμα για την παραπομπή του Αλέξη Γεωργούλη στην βελγική δικαιοσύνη, ήταν η ασυλία της οποίας απέλαυε ο κ. Γεωργούλης ως Ευρωβουλευτής.

Ωστόσο, ήδη από την 1η Ιουνίου 2023, η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη έχει αρθεί, με απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μάλιστα, την άρση επιθυμούσε, όπως είχε δηλώσει δια των συνηγόρων του, και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης.

Πάντως, το κείμενο της σχετικής απόφασης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως για το πώς το Ευρωκοινοβούλιο οχυρώνεται σε μια ουδετερότητα, η οποία εκφράζεται με προσεκτικά επιλεγμένους νομικούς όρους. Κυρίως ως προς τους ορισμούς των αδικημάτων τα οποία φέρεται να περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που βαρύνουν τον Αλέξη Γεωργούλη, πχ «βιασμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας», «εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης κατά την έννοια του άρθρου 398 του βελγικού Ποινικού Κώδικα» κ.λπ.

Ακολουθεί το πρωτότυπο έγγραφο της απόφασης για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη:

EL_page-0001

EL_page-0003

EL_page-0003

Δειτε Επισης

Μνημείο για την Κυριακή Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους-«Να το βλέπετε οι γυναίκες και να παίρνετε δύναμη»
«Αυτό είναι ατομική βόμβα»-Συγκλονίζουν τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία των Τεμπων
Η Κομισιόν σχεδιάζει να κάνει «ευρωπαϊκό FBI» τη Europol και να ενισχύσει τον ρόλο της Frontex
Απολογήθηκε για την συμπλοκή στο Δικαστήριο Αμμοχώστου ο κατηγορούμενος-Χαρακτήρισε προκλητικό τον μάρτυρα
Η Μάνταλεϊ ήταν η «πόλη του χρυσού» στη Μιανμάρ-Πλέον κυριαρχεί η μυρωδιά του θανάτου
Χειροπέδες και σε 16χρονο για τα άγρια επεισόδια στην Αγία Φύλα-Στις 20 οι συλλήψεις
Υπέβαλε αίτηση για ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Πρωτοφανείς εικόνες σε Πάρο, Μύκονο και Χανιά από την κακοκαιρία-Μεγάλες καταστροφές (pics)
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα για τον ξυλοδαρμό του 16χρονου έξω από εκκλησία-Ο ένας ανήλικος
Η Ευρώπη σε νέα εποχή-Γαλλία και Γερμανία πρωταγωνιστούν στον στρατιωτικό επανεξοπλισμό