Ανήλικος οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο με πλαστή άδεια-Κατηγορήθηκε και ο πατέρας του

Μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν το πρωί σήμερα, ανήλικο 16 ετών να οδηγεί το αυτοκίνητο του πατέρα του, ασυνόδευτος, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Ο ανήλικος οδηγήθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό από όπου με το πέρας των εξετάσεων παραλήφθηκε από τον πατέρα του, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση μη φύλαξης του αυτοκινήτου του.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.15 το πρωί της Παρασκευής, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου και συγκεκριμένα μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λευκωσία, στο ύψος της περιοχής Κοτσιάτη. Κατά τον έλεγχο ο 16χρονος υπέδειξε στα μέλη της Αστυνομίας άδεια οδήγησης, που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή. Αυτός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου για εξετάσεις, ενώ στον Αστυνομικό Σταθμό κλήθηκε και προσήλθε και ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τις εξετάσεις που ακολούθησαν, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ο 16χρονος οδηγούσε, είναι ο πατέρας του, χωρίς τη συγκατάθεση του οποίου, ο 16χρονος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο. Ο πατέρας του ανηλίκου, επίσης σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, φέρεται να μην είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του οχήματός του, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να αποκτήσει κατοχή και να οδηγήσει το όχημα. Οι δύο τους κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα τροχαίας που φέρεται να διέπραξαν και ακολούθως αποδεσμεύτηκαν.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωρίου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Χειροπέδες σε 50χρονο που εντοπίστηκαν στην οικία του ναρκωτικά και αρχαία
Έφοδος της Αστυνομίας σε εργοτάξιο στη Λευκωσία-Συνελήφθησαν δέκα πρόσωπα
H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό
Στις 18 Οκτωβρίου οι εκλογές στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και έστειλαν στο νοσοκομείο 46χρονη επειδή τους επέρριψε την ευθύνη
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα για τον θάνατο του 29χρονου που παρασύρθηκε από όχημα
Έντονη βροχόπτωση και κατολίσθηση πετρών-Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Τοποθετούνται κάμερες τροχαίας στη Λάρνακα-Τα δύο σημεία
Παραμένει στις Κεντρικές ο Σύρος που απείλησε ότι θα γυρίσει την Πάφο ανάποδα