Εισηγήσεις για καλύτερη επικοινωνία συζήτησαν Βουλή και Γενικός Εισαγγελέας

Σε κατάθεση σειράς εισηγήσεων προς βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, προέβη ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης σε συνάντηση την Πέμπτη, στη Βουλή με τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας Σύσκεψης υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου. Τον Γενικό Εισαγγελέα συνόδευε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιδίου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και είχε σκοπό τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. 

Κατά τη συνάντηση, ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη ειδικότερα σε κατάθεση σειράς εισηγήσεων προς βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως ανέφερε, αναμένεται να συμβάλουν στη βελτίωση των διαδικασιών συζήτησης σημαντικών νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με απώτερο στόχο την παραγωγή άρτιου νομοθετικού έργου.

Πέραν των εισηγήσεων που κατατέθηκαν, σημειώνεται, έγινε επίσης αναφορά στον θεσμικό ρόλο των αξιωματούχων της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και από κοινού συμφωνήθηκε όπως τέτοιες συναντήσεις συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, την εξεύρεση λύσεων σε χρονίζοντα προβλήματα που παρακωλύουν την επιτέλεση του έργου των υπηρεσιακών λειτουργών και τη διατήρηση επικοινωνίας μεταξύ Βουλής και Νομικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»
Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο Υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»