Όσα κατέθεσε βασικός μάρτυρας για το θανατηφόρο του 2012-Περιέγραψε Audi και αναζητούμενη οδηγό

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως ο REPORTER σε σχέση με το ορφανό θανατηφόρο του 2012, έπειτα από το οποίο έχασε τη ζωή του ο άτυχος 17χρονος Αντρέας Λοϊζου, με την οικογένεια του μέχρι σήμερα, έντεκα χρόνια μετά, να ζητά δικαίωση, αφού η υπόθεση, γύρω από την οποία έχουν εγερθεί ερωτηματικά και αφέθηκαν σκιές, παραμένει ανεξιχνίαστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για το θανατηφόρο του 2012

Μετά το σάλο και αφότου το θανατηφόρο ήρθε ξανά στο προσκήνιο, η Αστυνομία κληθείσα να τοποθετηθεί σε σχέση με τα όσα γράφονται, ανέφερε πως ζήτησε και εξασφάλισε το φάκελο, ενώ διέψευδε τις αναφορές για εμπλοκή συγκεκριμένης μάρκας οχήματος (Audi), αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αρχικά αναφερόταν για συγκεκριμένο όχημα και στη συνέχεια από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μάρκα του αυτοκινήτου δεν ήταν αυτή που αναφέρθηκε στην αρχή».

Ωστόσο, οι σημερινές δηλώσεις της Αστυνομίας, ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα όσα καταγράφει το πόρισμα του θανατικού ανακριτή, το οποίο στη βάση της μαρτυρίας που κατατέθηκε ενώπιον του, μίλησε για Audi Convertible ανοικτού χρώματος.

Υπενθυμίζεται πως κλειστά κυκλώματα κατέγραψαν το αναζητούμενο όχημα, φωτογραφίες του οποίου δημοσίευσε ο REPORTER, η μάρκα του οποίου επιβεβαιώνεται από κάθε κατεύθυνση. Ωστόσο, τονίζεται πως οι σχετικές φωτογραφίες, που κατατέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, είναι αντίγραφο του πρωτογενούς οπτικού υλικού, μαυρόασπρες και δεν διακρίνεται το χρώμα του οχήματος.

Κατάθεση στην Αστυνομία είχαν δώσει κατά τον ουσιώδη χρόνο οι επιβαίνοντες των μοτοσικλετιστών, με ένα εξ αυτούς, να κρίνεται ως βασικός, αφού η μαρτυρία του έδειχνε την πορεία του αναζητούμενου οχήματος και του δεύτερου οχήματος που συγκρούστηκε με τον 17χρονο, ενώ είναι το πρόσωπο που κατ’ επανάληψη είπε στην κατάθεση του πως πρόκειται για όχημα μάρκας Audi, τύπου convertible ανοιχτού χρώματος. Μάλιστα, έδωσε περιγραφή και του προσώπου που το οδηγούσε. Συγκεκριμένα, μίλησε για οδηγό που «είχε μακριά, ίσια μαλλιά, ανοιχτού χρήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αυτό είναι το αναζητούμενο όχημα για το θανατηφόρο του 2012

Όσα περιέγραψε ο βασικός μάρτυρας

Ο εν λόγω μάρτυρας, ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που προπορευόταν της μοτοσικλέτας του άτυχου Αντρέα και είδε με λεπτομέρεια τις συνθήκες του δυστυχήματος. Υπενθυμίζεται πως, της μοτοσικλέτας του 17χρονου θύματος, προπορεύονταν άλλες δύο, με τέσσερις επιβαίνοντες, και οι έξι νεαροί ήταν φίλοι και επέστρεφαν στις οικίες τους μετά από νυχτερινή έξοδο.

Ο REPORTER φέρνει στο φως στοιχεία από την κατάθεση του 17χρονου μάρτυρα, που δόθηκε λίγες ώρες μετά το τροχαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε αρχικά πως οι έξι φίλοι, επέστρεφαν από δισκοθήκη και στη διαδρομή είχαν σταματήσει σε αρτοποιείο και αφού έφαγαν κάτι, αναχώρησαν με προορισμό της οικίες τους.

«Μπροστά ξεκίνησε ο …, πίσω ακολουθούσαμε εμείς και πιο πίσω μου ερχόταν ο Αντρέας. Περάσαμε το K Cineplex και στρίψαμε όλοι δεξιά και πιάσαμε το δρόμο για το χωριό. Σε κάποιο σημείο εκεί που είναι η αερογέφυρα του αυτοκινητόδρομου από την οποία θα περνούσαμε από μέσα, ο … ήταν πιο μπροστά μου σε απόσταση περίπου ογδόντα με εκτατών μέτρων. Ο Αντρέας, μας ακολουθούσε σε απόσταση γύρω στα 15 – 20 μέτρα. Στο σημείο της αερογέφυρας, κατευθυνόμασταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στην πάντα μας, δηλαδή ένα μέτρο περίπου απόσταση από το αριστερό τσιμεντένιο τοίχο του τούνελ της αερογέφυρας».

Ο μάρτυρας ανέφερε πως οι μοτοσικλέτες κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, περίπου 30-40 χιλιόμετρα, λόγω του μικρού κυβισμού τους, ενώ βρίσκονταν πάντα στην αριστερή άκρια της λωρίδας τους, ώστε να μπορούν να τους προσπερνούν τα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, δίνει περιγραφή στα όσα ακολούθησαν πριν το τραγικό συμβάν.

«Εκεί στο σημείο του τούνελ όπου πηγαίναμε, είδα να μας προσπερνά από τα δεξιά ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi cabrio. Ο μουσιαμάς του ήταν κλειστός. Ήταν χρώματος ανοιχτού, μεταξύ προς μπεζ ή μπορεί και χρυσαφί, ενώ ο μουσιαμάς του ήταν σκούρου χρώματος. Είχε αναμμένα τα φώτα του όπως τζιαί όλοι εμείς. Την ώρα που μας προσπέρασε αυτό το Audi, μπήκε μέσα στην άλλη πάντα, έπιασε περίπου τζιαί την μισή πάντα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας».

Ο μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεση του, πως το όχημα «σίγουρα δεν το χωρούσε να περάσει», ενώ στη συνέχεια αναφέρεται και στην εμπλοκή του άλλου οχήματος.

«Στο σημείο εκείνο που μας προσπέρασε άρχιζε μια δεξιά στροφή του δρόμου και είδα το Audi την ώρα που μας προσπέρασε να μπαίνει αμέσως αριστερά. Ταυτόχρονα εκείνη τη στιγμή είδα να έρχεται από απέναντι ένα αυτοκίνητο. Την στιγμή που βρέθηκαν αυτά τα δύο αυτοκίνητα ήταν ακριβώς πάνω στην στροφή. Αμέσως είδα το αυτοκίνητο που ερχόταν από απέναντι μας να κάμει ένα απότομο ελιγμό προς τα αριστερά κατευθυνόμενο προς τον τσιμεντένιο τοίχο του τούνελ, ενώ ήταν σχεδόν να χτυπήσει πάνω στον τοίχο χωρίς όμως να το κάμει. Είδα το αυτοκίνητο να κάμει ξανά απότομο ελιγμό δεξιά για να μεν χτυπήσει πάνω στον τοίχο. Εδώ να αναφέρω ότι την ώρα που είχε κάμει την απότομη κίνηση προς τα αριστερά κατευθυνόμενο προς τον τοίχο, εγώ με τον … περνούσαμε από δίπλα του φεύγοντας και τότε γύρισα το κεφάλι μου προς τα πίσω και είδα το αυτοκίνητο το οποίο ήταν ένα σαλούν μικρό να κάμει απότομη κίνηση προς τα δεξιά για να μην χτυπήσει πάνω στον τοίχο. Ακολούθως είδα αυτό το αυτοκίνητο να κατευθύνεται και με το μπροστινό του μέρος να συγκρούεται πάνω στο τσιμεντένιο τοίχο του τούνελ, αριστερά όπως πηγαίναμε εμείς προηγουμένως τζιαί να μπαίνει κάθετα, σχεδόν μπροστά από την πορεία της μοτόρας που οδηγούσε ο Αντρέας με αποτέλεσμα ο Αντρέας να συγκρουστεί στην πίσω αριστερή πλευρά αυτού του και να ανατραπεί μέσα στον δρόμο, ενώ το αυτοκίνητο σταμάτησε μέσα στην μέση του δρόμου».

Ακολούθως ο μάρτυρας αναφέρει πως το όχημα Audi έφυγε από τη σκηνή, ωστόσο δίνει περιγραφή του ατόμου που είδε, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως έσπευσε στο σημείο της σύγκρουσης όπου βρίσκονταν τραυματισμένοι οι δύο φίλοι του.

«Αμέσως είπα του … και σταμάτησε. Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο το Audi είχε προχωρήσει και έφυγε. Μέσα σε αυτό όπως είδα ήταν μόνο ένα άτομο. Ο οδηγός του τον οποίο είδα από την πίσω πλευρά καθότι έφευγε. Δεν είδα το πρόσωπο. Είχε μακριά ίσια μαλλιά, ανοιχτού χρώματος. Πήγα κοντά στον Αντρέα {..}»

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρει πως στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και Αστυνομία, ενώ είπε πως ο οδηγός του σαλούν οχήματος που συγκρούστηκε με τον άτυχο Αντρέα, εξήλθε του οχήματος του, φανερά σοκαρισμένος.

Ωστόσο, αναφέρει πως δεν είχε δει το όχημα του οδηγού που συγκρούστηκε με το θύμα, λέγοντας πως «και να ήθελα να το δω δεν μπορούσα γιατί δεν είχα ορατότητα. Το είδα ακριβώς πάνω στην στροφή την ώρα που είχε συναντηθεί με το Audi που μας είχε προσπεράσει και που είχε κάμει τον πρώτο ελιγμό αριστερά. Εγώ πέρασα από δίπλα του ευτυχώς την στιγμή και αφού γύρισα πίσω το κεφάλι μου έγινε το δυστύχημα σε απόσταση δεκαπέντε με είκοσι μέτρα πίσω από εμένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Αναδιπλώνεται η Αστυνομία μετά τη διάψευση της οικογένειας για το θανατηφόρο-Τι δήλωνε τον Μάρτιο και τι σήμερα

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου