Εκτός κυβέρνησης Ερντογάν οι Ακάρ, Τσαβούσογλου και Σοϊλού-Ανακοινώνεται το νέο υπουργικό

Αρκετά διαφοροποιημένο θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία σε σχέση με το προηγούμενο, με την ονοματολογία να «έχει ανάψει για τα καλά» και δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για αποχώρηση υπουργών που κατέχουν καίρια πόστα.

H σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία -αύριο Σάββατο στις 14:00- του Ερντογάν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Σύμφωνα, πάντως, με δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet παρελθόν φαίνεται ότι αποτελούν οι μέχρι τώρα υπουργοί Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού και Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Ακάρ με τον νυν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τη θέση του οποίου θα αναλάβει ο υπαρχηγός του μέχρι τις 30 Αυγούστου. «Ο διορισμός αυτός θα σημάνει σοβαρή αλλαγή στρατηγικής στην άμυνα» αναφέρει η Cumhuriyet.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το όνομα του ακροδεξιού εθνικιστή υποψηφίου, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και υποστήριξε τον Ερντογάν στον δεύτερο, του Σινάν Ογκάν, ακούγεται για κάποιο εκ των υπουργείων Καταστροφών ή Αθλητισμού καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν φέρεται διατεθειμένος να του διαθέσει το υπουργείο Μετανάστευσης, που ο Ογκάν επιθυμούσε.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι