Χειροπέδες σε τρεις για τη σφαγή δεκάδων μαθητών στο λύκειο στην Ουγκάντα

Οι αρχές της Ουγκάντας ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη σύλληψη τριών υπόπτων μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τζιχαντιστές σε λύκειο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές που κοιμούνταν στους κοιτώνες τους.

Οι αρχές δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία για τους συλληφθέντες.

Έγινε ακόμη γνωστό ότι έχουν συλληφθεί 20 φερόμενοι ως «συνεργάτες» της ισλαμιστικής πολιτοφυλακής Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), που πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επίθεση.

Η οργάνωση αυτή έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, από το οποίο λαμβάνει οικονομική στήριξη με στόχο να επεκτείνει τη ζώνη των επιχειρήσεών της.

Οι οικογένειες των μαθητών περίμεναν σήμερα τα αποτελέσματα των τεστ DNA που διενεργήθηκαν για να ταυτοποιηθούν τα θύματα.

Κάποια σφαγιάστηκαν με ματσέτες, άλλους τους πυροβόλησαν ή έκαψαν ζωντανούς μέσα σε αυτό το σχολείο που βρίσκεται σε περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Δεκαεπτά από τα θύματα φέρουν τέτοια εγκαύματα που δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

Από τα 41 θύματα, τα 37 ήταν μαθητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο σχολείο, μεταξύ αυτών ήταν και ένας φύλακας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστήμονες εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία στη Φλόριντα
Σε επιφυλακή και η Τουρκία για το ενδεχόμενο έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης–«Η τέφρα μπορεί να φτάσει εδώ»
Ήττα του Έλον Μασκ σε γερμανικό δικαστήριο–Ζητά από το Χ να δώσει δεδομένα ενόψει των εκλογών
Νετανιάχου: Σοκαριστική εικόνα των σκελετωμένων 3 Ισραηλινών ομήρων που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς
Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η μητέρα της δίχρονης Σίλα στην Τουρκία
Τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου
Κάθειρξη 25 ετών για 15χρονο από τη Φλόριντα που βίασε 91χρονη γειτόνισσά του
Πατριός στη Βρετανία τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του
Ελεύθεροι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας-H Χαμάς τους ανάγκασε να μιλήσουν στο πλήθος
Απελευθέρωση τριών ισραηλινών ομήρων, μετά από 16 μήνες αιχμαλωσίας στη Γάζα