Έκανε λόγο για νέα εποχή ο Τατάρ-«Εκπλήρωση μεγάλης προσδοκίας το άνοιγμα Βαρωσιού»

Ο τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε «μεγάλη προσδοκία, η οποία εκπληρώθηκε ύστερα από 47 χρόνια» το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού.

Οπως γράφει η Kıbrıs Postası, ο Τατάρ μιλούσε τη Δευτέρα το πρωί σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Ο Τατάρ εξέφρασε την άποψη ότι «δείχνει ξεκάθαρα» τη στήριξη που παρέχει η Τουρκία προς τα κατεχόμενα η πραγματοποίηση στα κατεχόμενα της πρώτης επίσκεψης του Προέδρου Έρντογαν "στο εξωτερικό" μετά την εκλογή του και η έγκριση του «οικονομικού και δημοσιονομικού πρωτοκόλλου» με τα κατεχόμενα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά τις εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή συζητείται η ηλεκτρική διασύνδεση. Η υλοποίηση αυτού του έργου είναι μια από τις μεγαλύτερες ευχές μας», είπε και ισχυρίστηκε ότι η «νέα πολιτική» που ακολουθούν αυτή την στιγμή στο Κυπριακό και η «κυριαρχική ισότητα» δείχνουν ότι υπάρχει μια νέα εποχή στην Κύπρο.

Υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να συμβούν πιο φυσιολογικές οικονομικές εξελίξεις σε αυτή την ενισχυμένη βάση, ο Τατάρ πρόσθεσε: «Αρκεί να μπορέσουμε κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και με τη δική σας στήριξη».

Χαρακτηρίζοντας σημαντικές για την ανάπτυξη του ψευδοκράτους τις εμπειρίες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου των εκατοντάχρονων της Τουρκίας, ο Τατάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αποτελέσει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τη μεταρρύθμιση που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες για συνέχιση της δυναμικής που απέκτησε η «τδβκ».

Επαναλαμβάνοντας ότι μετά την εκλογή του στην «προεδρία» επιβεβαίωσαν ότι η λύση στην Κύπρο θα είναι «δύο κράτη», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι ενώ συνεχίζουν τη νέα τους πολιτική, θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία «κυρίαρχα, ανεξάρτητα».

Αναφερόμενος στη σημασία της μεταφοράς νερού από την Τουρκία, ο Τατάρ είπε ότι η μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο είναι σημαντική για προστασία του νησιού και του περιβάλλοντος.

Καταληκτικά ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες προσπάθειες για να συμπεριληφθούν οι «πολίτες της τδβκ» στο σύστημα υγείας της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης στη Γάζα
Τα αίτια πίσω από τη διαρροή υγραερίου στην Έγκωμη-«Υποχώρησε το έδαφος και έπεσαν οι κύλινδροι»
Συνελήφθησαν 21 πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Προχωρούν οι διαδικασίες για επαναπατρισμό τους
Αντίστροφη μέτρηση στο Βατικανό για την εκλογή του νέου Πάπα-Τα φαβορί οι προβλέψεις των στοιχηματικών
Ο Τραμπ ανοίγει ξανά τη φυλακή του Αλκατράζ-Θα οδηγούνται εκεί οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες
Στο νοσοκομείο 51χρονος μετά από τροχαίο-Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
Διιστάμενες απόψεις εκπαιδευτικών για την κατάργηση καταλόγου διοριστέων-Ανάγκη για αλλαγή νομοθεσίας
Στα βαθιά οι εργασίες της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Η ώρα των απαντήσεων από ΤΟΜ στα πυρά προηγούμενων μαρτύρων
Ενισχύει την φαρέτρα των εργαζομένων έναντι ατυχημάτων η Βουλή-Η πρόταση για επαρκή εκπαίδευση
Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου