Κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα-Χείμαρροι και πλημμυρισμένοι δρόμοι

Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι αναμένονται μέχρι το βράδυ σύμφωνα την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που έγινε το πρωί της Κυριακής από την ΕΜΥ, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται την Κυριακή

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι μέχρι και στα Σπάτα μέσα στον Ιούνιο

Εκτός των περιοχών της Μακεδονίας, τη Φλώρινας, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Λέσβου από σήμερα το πρωί έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στην Αττική καθώς η βροχή είναι διαρκής και κατά τόπους έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, οι δρόμοι στα Σπάτα λόγω της κακοκαιρίας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Όπως φαίνεται και σε σχετικά βίντεο πρόκειται για κεντρικό δρόμο από τον οποίο δεκάδες αυτοκίνητα περνούν καθημερινά. Σε ένα σημείο που έχει υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα έχει σχηματιστεί κανονική λίμνη.

Μάλιστα το πρωί της Κυριακή, εστάλη και μήνυμα του 112 στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας ώστε όσοι μένουν στην περιοχή να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας. «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις», αναφέρει το μήνυμα.

Η κακοκαιρία χτύπησε το Σάββατο με σφοδρότητα τη Χαλκιδική, και ένας οδηγός κατέγραψε με το κινητό έναν χείμαρρο να παρασέρνει το αυτοκίνητό του ενώ αυτός ήταν μέσα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το νερό κάλυψε το ΙΧ, το οποίο ακολούθησε μία τρελή πορεία προτού επέμβουν τα κλιμάκια της Αντιπεριφέρειας.

Ευτυχώς πάντως, ο οδηγός κατάφερε να βγει εγκαίρως από το όχημά του χωρίς να κινδυνεύσει.

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει την Εύβοια

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ρίχνει ασταμάτητα έντονη βροχή με την καταιγίδα να «χτυπά» όλο το Νομό. Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ευβοίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο της Νότιας αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια απο τους υψηλούς τόνους βροχής που πλήττουν το νομό από τα ξημερώματα, όπως θα δείτε χαρακτηριστικά στα παρακάτω βίντεο.

Το πρώτα σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Εύβοια από το έντονο κύμα κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα από την Παρασκευή, καθώς στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Επί ποδός βρίσκεται η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και η Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο καθώς ενημερώθηκε από τους ένοικους.

Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, στη Νότια Εύβοια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Λέσβος: Προβλήματα από την έντονη βροχή - Παρασύρθηκε αυτοκίνητο, μεγάλες καταστροφές σε παραλία

Σφοδρή είναι από τα ξημερώματα η βροχόπτωση σε ολόκληρη τη Λέσβο, χωρίς σοβαρά προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Ωστόσο, στην παραλία Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι το ποτάμι κατέβασε μεγάλο όγκο νερού με αποτέλεσμα να παρασυρθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή αλλά και ξαπλώστρες και ομπρέλες της παρακείμενης επιχείρησης. Ενώ στην περιοχή της Λαγκάδας, επίσης στο Πλωμάρι, φερτά υλικά βρέθηκαν στο οδόστρωμα χωρίς να κλείσει ο δρόμος.

Ήδη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας για να παρέμβει όπου χρειάζεται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Τα παιδιά τον εμπιστεύονταν, ήταν σαν πατέρας»-Κατάθεση της πρεσβυτέρας στη δίκη του πατέρα Αντώνιου
Νέο περιστατικό βίας ενάντια σε μαθητή στην Ελλάδα-«Το παιδί βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ»
ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
Κατέρρευσε στη σκηνή του Ηρωδείου η Μαρινέλλα
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν