Άλλα εννέα πρόσωπα αναζητούνται για τις άδειες παραμονής-Εξετάζεται η ύπαρξη κυκλώματος

Άλλα εννέα πρόσωπα αναζητούνται από τις Αρχές σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης άδειας παραμονής στην Κύπρο με πλαστά έγγραφα, για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί έξι αλλοδαποί και η 40χρονη δημόσια λειτουργός του Τμήματος Μετανάστευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλα εννέα πρόσωπα αναζητούνται για τις άδειες παραμονής-Εξετάζεται η ύπαρξη κυκλώματος

Η Αστυνομία, εξετάζει εάν πρόκειται για κύκλωμα, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί με την ολοκλήρωση των ερευνών, από τις οποίες θα ξεκαθαρίσει ο τρόπος δράσης, εάν εμπλέκονται άλλα πρόσωπα και εάν έχουν καταγραφεί παρόμοιες περιπτώσεις.

Το κουβάρι της σοβαρής υπόθεσης ξετυλίχθηκε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία δεκαπέντε αιτητές ασύλου είχαν παρουσιάσει πλαστά έγγραφα προς τη συγκεκριμένη υπάλληλο και στη συνέχεια τους παραχωρήθηκε καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, εξήγησε ότι οι δεκαπέντε Σύροι έλαβαν παράνομα καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας, το οποίο παρείχε στους αιτητές ασύλου προνόμια, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πλήρες δικαίωμα εργασίας. «Τα έγγραφα δεν έπρεπε να γίνουν αποδεκτά από το τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης», είπε.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη επτά προσώπων την Παρασκευή για διευκόλυνση των ανακρίσεων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης. Πρόκειται για Σύρους αιτητές ασύλου 31, 33, 44, 30, 27, 21 ετών και την 40χρονη δημόσια λειτουργό.

Εναντίον τους διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, ενώ για την 40χρονη διερευνώνται επίσης αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου εξέφρασε απογοήτευση για το περιστατικό σύλληψης υπαλλήλου του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, προσθέτοντας πως το Υπουργείο έχει προβεί «στα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια