Επέκταση και ανακαίνιση της ΜΕΝΝ στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Στην επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Μακάρειο Νοσοκομείο, προχωρεί ο ΟΚΥπΥ, ο οποίος προκήρυξε την Παρασκευή διαγωνισμό για τη αναβάθμιση της Μονάδας.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι το έργο το οποίο εκτιμάται στα € 5.551.975,00 + Φ.Π.Α και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού, περιλαμβάνει την ανακαίνιση της υφιστάμενης μονάδας και τη σύνδεση της με την επέκταση μέσω δυο γεφυρών και η οποία θα βρίσκεται πάνω από τον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου.

Η επέκταση και η ανακαίνιση ΜΕΝΝ προνοεί τη δημιουργία θαλάμων εντατικής νοσηλείας με 26 θερμοκοιτίδες, 4 θαλάμων απομόνωσης και θαλάμων ενδιάμεσης νοσηλείας με 24 θερμοκοιτίδες στη βάση εγκεκριμένων προδιαγραφών.

Με την ολοκλήρωση του Έργου στον χώρο θα προσφέρονται ειδικά διαμορφωμένοι και αναβαθμισμένοι χώροι για τους γονείς των μικρών ασθενών, που αποσκοπούν στο να κάνουν την επίσκεψη τους στη ΜΕΝΝ όσο το δυνατό πιο άνετη.

Τόσο ο χώρος της επέκτασης, όσο και ο χώρος που θα ανακαινισθεί θα συνάδει με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, ακολουθώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές των Νοσηλευτηρίων και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Το εν λόγω έργο υλοποιείται με τη συμβολή του Συνδέσμου Μωρά Θαύματα προς τον οποίο ο Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για την έμπρακτη και συνεχή στήριξη του στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Εντάσσονται στην Ειδική Διατίμηση 08 της ΑΗΚ οικογένειες με πέντε και περισσότερα παιδιά