H Δικαιοσύνη θα αποφανθεί θεσμικά για το ναυάγιο, λέει η Κυβέρνηση Ελλάδας

Σε ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου, προχώρησε η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς προχωρά η διερεύνηση των συμβάντων γύρω από αυτό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, η κυβέρνηση ακούει και καταγράφει με προσοχή τα δεδομένα, ωστόσο επαφίεται στα αρμόδια όργανα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης να εκφέρουν θεσμικά οριστική κρίση.

«Η διαπίστωση των συνθηκών και των αιτίων της μοιραίας ανατροπής και βύθισης του αλιευτικού σκάφους, με συνέπεια την τραγική απώλεια πολυάριθμων συνανθρώπων μας, προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα των πραγματικών γεγονότων και πολύπλοκες τεχνικές κρίσεις ώστε να αναδειχθούν, με την επιβαλλόμενη ακρίβεια και πληρότητα, τα περιστατικά του ναυαγίου και τα δεδομένα έρευνας και διάσωσης που αντιμετώπισαν οι αρμόδιοι φορείς», αναφέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή όλες τις σχετικές πληροφορίες, γνώμες και απόψεις, η θέση της όμως είναι ότι επαφίεται στα αρμόδια εντός κράτους δικαίου όργανα και ιδίως στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να εκφέρουν θεσμικά οριστική κρίση».

«Εξυπακούεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχίσει να ενημερώνει, παρέχοντας πληροφορίες και διασαφηνίσεις για το ναυάγιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις-Σε πλήρη επιφυλακή οι Αρχές
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για πιθανές εμπρηστικές ενέργειες-Λαμβάνονται καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά
Υπό πίεση η Κυβέρνηση για την φονική πυρκαγιά, αύξησαν τα μποφόρ των αντιδράσεων Χαρτσιώτης και Παναγιώτου
Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)