Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου, η πρώτη συνεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου κατά την οποία ηγέρθη θέμα ορισμού του διαχειριστή του έργου, αφού μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο επιλογής του συγκεκριμένου ατόμου, αναφέροντας πως δεν υπήρξε εκ των προτέρων ενημέρωση.

Στη συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας συμμετείχαν οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο Επαρχος Αμμοχώστου, εκπρόσωποι της Πολεοδομίας και άλλοι Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες ενημερώθηκαν από Λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών για το νόμο που αφορά τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης ενώ συζητήθηκε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Ωστόσο, κατά τη συνάντηση ηγέρθη θέμα ορισμού του διαχειριστή του έργου, αφού μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν διαφωνίες ως προς τον τρόπο επιλογής του συγκεκριμένου ατόμου, αναφέροντας πως δεν υπήρξε εκ των προτέρων ενημέρωση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις, ενώ ο προσωρινός Πρόεδρος του Οργανισμού, Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ενωμένη, χωρίς κηδεμόνες μπορεί να μεγαλουργήσει. Αυτό πρέπει να έχουμε πίσω από το μυαλό μας, ούτως ώστε οι νέοι μας να μην υποχρεώνονται να εγκαταλείπουν την επαρχία μας».

Πρόσθεσε ότι «το 70% των νέων μας αναζητεί δουλειά σε άλλες επαρχίες. Αν όλοι έχουμε αυτό στο μυαλό μας θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις».

Σημειώνεται ότι οι Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών κάλεσαν τα μέλη του Συμβουλίου να επιστρέψουν με προτάσεις για τον διαχειριστή, στην επόμενη συνεδρία, η οποία ορίστηκε για τις 28 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού