Πέραν των 210.000 οι «ψηφοφόροι» στα κατεχόμενα ενόψει αναπληρωματικών «εκλογών»

Στις αναπληρωματικές «εκλογές» της 25ης Ιουνίου για την πλήρωση της μιας έδρας στην κατεχόμενη Λευκωσία, δικαίωμα «ψήφου» στα κατεχόμενα έχουν 210.121 άτομα.

Σύμφωνα με την «πρόεδρο» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Σιεφίκ θα στηθούν 713 κάλπες για τις «εκλογές» και θα εργαστούν συνολικά 2.139 άτομα.

Η κ. Σιεφίκ δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των «ψηφοφόρων» στις τελευταίες «εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης» της 25ης Δεκεμβρίου (πέρυσι) ήταν 208.236. Φαίνεται λοιπόν ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1.885 από τις 25 Δεκεμβρίου 2022.

Ανέφερε επίσης ότι την ημέρα της ψηφοφορίας θ’ απαγορεύεται μέχρι τις 19.00 η μετάδοση αποτελεσμάτων, η πρόβλεψη και σχετικά σχόλια.

Στις «εκλογές» της 25ης Ιουνίου συμμετέχουν 6 κομματικοί υποψήφιοι και 7 ανεξάρτητοι. Σύμφωνα με την κ. Σιεφίκ οι «ψηφοφόροι» θα βάλουν την σφραγίδα «ΝΑΙ» στο άτομο που θέλουν να ψηφίσουν. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου
Πρωτοβουλία για ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο συνυπέγραψε η Κύπρος
Άρνηση του ψευδοκράτους να δώσει άδεια στο Δήμο Αμμοχώστου για τους εορτασμούς του κατακλυσμού
Γλίτωσαν την ευθανασία οι σκύλοι που επιτέθηκαν σε γυναίκα και παιδιά στη Λεμεσό-Υπό την προστασία φιλοζωικής οργάνωσης
Δωρεάν στάθμευση και Wi-Fi στις παραλίες στον Δήμο Παραλιμνίου–Δερύνειας για τον Κατακλυσμό
Λειτουργούν παραλιακό εστιατόριο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
«Απέρριψαν αίτημα γονιών για παραμονή παιδιού στην Προδημοτική»-Καταγγελία από σύνδεσμο για ΔΕΠΥ