Συγκλονιστική στιγμή-Βρήκε τον αδελφό του ενώ νόμιζε ότι πνίγηκε στο ναυάγιο στην Πύλο

Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους του πολύνεκρου ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6) στα ανοικτά της Πύλου. Μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός ανέρχεται σε 78 νεκρούς, ενώ έχουν διασωθεί 104 άτομα.

Την ίδια ώρα, συγγενείς συνέχιζαν να έρχονται στο λιμάνι της Καλαμάτας για να αναζητήσουν τους δικούς τους. Ανάμεσά τους ο Φάρντι, ο οποίος στάθηκε στα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί και προσπαθούσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ που διασώθηκε από το πολύνεκρο ναυάγιο.

pylos_aderfia_reuters3-2048x1365

pylos_aderfia_reuters2-1200x800

pylos_aderfia_reuters-1200x800

Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. Ο Φάρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ βρισκόταν μέσα στο μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε, θέλοντας να φτάσει στην Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Η σκηνή του θερμού εναγκαλισμού των δύο αδερφών μπροστά στην κάμερα είναι ιδιαίτερα συγκινητική

Νωρίτερα, αναχώρησαν από το λιμάνι της Καλαμάτας οι διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου. Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας, ανάμεσά τους και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταβούν σε δομές ανηλίκων.

Λίγο μετά τις 8:30 οι μετανάστες, ηλικίας από 16 έως 40 ετών, άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Νωρίτερα είχαν βγει έξω από τον χώρο που είχε διαμορφωθεί και διέμεναν, κρατώντας σε σακούλες όσα προσωπικά τους αντικείμενα κατάφεραν να περισώσουν μετά το ναυάγιο και περίμεναν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο-Έξι συλλήψεις
Κακοποίηση τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο-«Αν αποδειχθεί ένοχος, θα παραιτηθώ»
Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα-Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Τέσσερα μαχαίρια χρησιμοποίησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα-Πολλαπλά τραύματα στο θύμα
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Χωρίς καταγραφές το «μαύρο κουτί» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη-Εντοπίστηκε στο Κουλούρι
Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Ανοίγουν κινητά τηλέφωνα για την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου