Επανάφερε θέμα για συμμετοχή των γιατρών στο ΔΣ του ΟΑΥ το ΔΗΚΟ

Τι και εάν κατά την περσινή χρονιά, ο τομέας της υγείας πέρασε από χίλια κύματα μετά την απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρική Συλλόγου (ΠΙΣ), Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, το ΔΗΚΟ επαναφέρει το θέμα για συμμετοχή των γιατρών στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να συμμετέχουν οι γιατροί στο ΔΣ του ΟΑΥ, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι προσωπική του άποψη αλλά πρόκειται για πάγια θέση του ΔΗΚΟ.

Όπως είπε ο κος Λεωνίδου, «είναι πάγια θέση του ΔΗΚΟ και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, είναι ότι πρέπει να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων οι επηρεαζόμενοι».

Η αναφορά του του Πανίκου Λεωνίδου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ, έρχεται δύο βδομάδες μετά το νέο αίτημα που κατέθεσε ο ΠΙΣ για ένταξη εκπροσώπων του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Πάντως, όσον αφορά τη χθεσινή συζήτηση ο κος Λεωνίδου πέραν της πιο πάνω αναφοράς, αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για αξιολόγηση του ΓεΣΥ. Όπως πρόσθεσε στόχος είναι να δουν ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα, τα κενά, οι παραλείψεις και οι στρεβλώσεις του συστήματος υγείας.

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας και να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα, για τη διαδικασία αξιολόγησης του θεσμού.

Δειτε Επισης

Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO