Επανάφερε θέμα για συμμετοχή των γιατρών στο ΔΣ του ΟΑΥ το ΔΗΚΟ

Τι και εάν κατά την περσινή χρονιά, ο τομέας της υγείας πέρασε από χίλια κύματα μετά την απόφαση του τότε Υπουργικού Συμβουλίου να διορίσει τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρική Συλλόγου (ΠΙΣ), Πέτρο Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, το ΔΗΚΟ επαναφέρει το θέμα για συμμετοχή των γιατρών στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρία της Επιτροπής Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να συμμετέχουν οι γιατροί στο ΔΣ του ΟΑΥ, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι προσωπική του άποψη αλλά πρόκειται για πάγια θέση του ΔΗΚΟ.

Όπως είπε ο κος Λεωνίδου, «είναι πάγια θέση του ΔΗΚΟ και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, είναι ότι πρέπει να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων οι επηρεαζόμενοι».

Η αναφορά του του Πανίκου Λεωνίδου, εκ μέρους του ΔΗΚΟ, έρχεται δύο βδομάδες μετά το νέο αίτημα που κατέθεσε ο ΠΙΣ για ένταξη εκπροσώπων του στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Πάντως, όσον αφορά τη χθεσινή συζήτηση ο κος Λεωνίδου πέραν της πιο πάνω αναφοράς, αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για αξιολόγηση του ΓεΣΥ. Όπως πρόσθεσε στόχος είναι να δουν ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα, τα κενά, οι παραλείψεις και οι στρεβλώσεις του συστήματος υγείας.

Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας και να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα, για τη διαδικασία αξιολόγησης του θεσμού.

Δειτε Επισης

Η Βουλή ψήφισε εναρμονιστικό νόμο για την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπής αερίων
Πρόταση Νόμου για δημιουργία Εθνικού Ταμείου Απώλειας Χρήσης Κατεχόμενων Περιουσιών κατέθεσε ο Κάρουλας
Yπ. Παιδείας: Ιστορική τομή η ψήφιση της νομοθεσίας για ξενόγλωσσα προπτυχιακά
Α. Μιχαηλίδου: Δρομολογούνται λύσεις σε προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Λουκάς
Προσωρινή μετακίνηση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου
Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,8 εκατομμύρια
Ομόφωνα «ναι» από τη Βουλή για παράταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία μέχρι τα 22 έτη
Μόνο το 35% αποφοίτων βρίσκει εργασία στον τόμεα του-Περιορισμένες ευκαιρίες πρακτικής
Νόμος για υποχρεωτική ειδοποίηση γονέων σε περίπτωση απουσίας παιδιών από τα νηπιαγωγεία