Απαντά στις επικρίσεις το ΕΛΑΜ για την αποχώρησή του από τη μονόλεπτη σιγή για τα θύματα από το ναυάγιο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΑΜ διευκρινίζει τη θέση του αναφορικά με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνεται οι Βουλευτές να αποχωρούν κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής εις μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου στην Πύλο.

Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, αναφέρουν, έτυχε να βρεθούν εκτός της αίθουσας σε άλλη εργασία κατά την διάρκεια της μονόλεπτης σιγής, όχι εσκεμμένα, όπως άλλωστε τυχαίνει πολλές φορές να απουσιάζουν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά ουδέποτε έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

«Η πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο τραγικού περιστατικού είναι πρωτοφανής. Ο στόχος είναι να νοιώσει μια κοινωνία ενοχές για ένα έγκλημα που διέπραξαν τα κυκλώματα διακινητών και οι διαφορές Μ.Κ.Ο που καλύπτουν τη δράση τους».

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), προστίθεται, «θα είμαστε ξεκάθαροι. Όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές ανοιχτές συνόρων είναι σήμερα συνυπεύθυνοι για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων».

Σημειώνεται, ότι με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι, «η αποχώρηση των βουλευτών του ΕΛΑΜ από την αίθουσα της Βουλής στη μονόλεπτη σιγή για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο επιβεβαιώνει ότι η ακροδεξιά και η απανθρωπιά είναι συνώνυμα».

Όπως τόνισε το κόμμα της Αριστεράς, «αυτή η εμετική και ανήθικη ενέργεια είναι ντροπή για το κοινοβούλιο και ολόκληρο τον τόπο. Όσοι δεν διστάζουν να χλευάζουν τον θάνατο τόσων ανθρώπων, ανάμεσα τους και παιδιών, είναι ξένοι προς τον λαό μας, τις αξίες και το ήθος του. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι υπέρτατες αξίες της Κύπρου και του λαού της».

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών