Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Πινδάρου και Πετρίδη-Διαφωνούν και για 1851 θέσεις στο δημόσιο

Με νέες δηλώσεις επανήλθε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Ονούφριος Κουλλά για την παράταση των έκτακτων μέτρων στήριξης, μετά και τη χθεσινή τοποθέτηση του τέως υπουργού Οικονομικών και στελέχους του κόμματος, Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Πέραν από τις απαντήσεις σε σχέση με τη θέση του κόμματος για τα έκτακτα μέτρα στήριξης, ο κ. Κουλλάς επιχειρεί να απαντήσει στον υπουργό Οικονομικών, υπενθυμίζοντας πως το κόμμα διαφωνεί με τις θέσεις του Κωνσταντίνου Πετρίδη και σε σχέση με το θέμα της αποπαγοποίησης των 1851 θέσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Ονούφριος Κουλλά υποδεικνύει ότι, «η οικονομία δεν κινδυνεύει από προσωρινά μέτρα στήριξης που θα βοηθήσουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά από μόνιμες και διά παντός διογκούμενες ανελαστικές δαπάνες, όπως η μαζική αποδέσμευση χιλιάδων νέων θέσεων στο Δημόσιο, κάτι με το οποίο διαφωνούμε. Αυτή είναι η σοβαρή προσέγγιση του Δημοκρατικού Συναγερμού στην οποία επιμένουμε», αναφέρει με νόημα ο κ. Κουλλά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Πετρίδης στον «Πολίτη», εξήγησε πως «αυτές οι θέσεις δεν είναι νέες. Είναι εγκριμένες από τον προϋπολογισμό, παλιές θέσεις οι οποίες κενούνται συνεχώς λόγω αφυπηρετήσεων και χρειάζεται να πληρωθούν», καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο άλλο ένα θέμα διαφωνίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμός.

Τα μέτρα στήριξης για καύσιμα και ρεύμα

Εξάλλου σε σχέση με τον τερματισμό των έκτακτων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφέρει στις δηλώσεις του ο κ. Κουλλά, πιστεύει πως ο απότομος τερματισμός τους, θα πλήξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Επαναλαμβάνει την ίδια ώρα πως, «θέση μας είναι πως τα δύο μέτρα θα πρέπει να παραταθούν για άλλους 3 μήνες, μέχρι την 30.9.2023, οπότε και θα πρέπει να επανεξεταστούν. Το σκεπτικό της απόφασής μας βασίστηκε σε άκρως οικονομικά κριτήρια και συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα:

-Το δημοσιονομικό πλεόνασμα του πρώτου τετραμήνου του έτους που είναι στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

-Η ΕΕ έχει επιτρέψει την παράταση των μέτρων στήριξης μέχρι το τέλος του έτους και όχι μόνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

-Το συνολικό κόστος ζωής, πάρα την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, συνεχίζει να παραμένει σε ψηλά επίπεδα. Την τελευταία διετία η αύξηση του μέσου κόστους διαβίωσης λόγω των διεθνών εξελίξεων υπήρξε πρωτοφανής. Δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο να είναι αποκλειστικά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, που όντως έχουν αποκλιμακωθεί.

-Τα 2 έκτακτα μέτρα, πολύ ορθά, δεν αφορούν μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις. Συνεπώς συμβάλλουν θετικά στην επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ως εκ τούτου και στην ανάπτυξη αποτρέποντας περαιτέρω μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές.

-Η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων τους τελευταίους μήνες επιβαρύνει έτι περαιτέρω τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Η θέση της Αννίτας

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κλήθηκε να απαντήσει και στην κριτική από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, σε σχέση με την ανακοίνωση του κόμματος για την επιδότηση στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. «Έχω σχέσεις με όλους. Να μην το προσωποποιούμε στον κ. Πετρίδη. Είμαστε συνεργάτες και φίλοι και ο κάθε ένας δικαιούται να έχει την άποψη του. Οι επίσημες θέσεις εκφράζονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό», υπέδειξε η Αννίτα Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, κατηγόρησε τον ΔΗΣΥ για διολίσθηση στον Λαικισμό, λίγο μετά την ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία εξέφρασε διαφωνία για την διακοπή των έκτακτων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, διαχωρίζοντας τη θέση του από αυτήν του κόμματός του και τάχθηκε υπέρ της κυβερνητικής απόφασης.

Δειτε Επισης

Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP
Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Τριάντα δύο ειδικά εκλογικά κέντρα Τουρκοκυπρίων για Ευρωεκλογές
Πρόεδρος: Αναδυόμενη προτεραιότητα ο τομέας του Διαστήματος
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης