Οι εθνικότητες των διασωθέντων από το ναυάγιο στην Πύλο-Ανάμεσά τους και ανήλικοι

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοικτά της Πύλου, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 78 άτομα, ενώ άλλοι 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας και η προανάκριση για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, ενώ, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, «δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων ατόμων που φέρονται ως διακινητές των παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος».

Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και τουλάχιστον έξι από τους διακινητές

Υπενθυμίζεται ότι οι διασωθέντες είναι μόνο άνδρες, ηλικίας 16-40 ετών. Πρόκειται, βάσει εκτιμήσεων, για άτομα που βρίσκονταν στο κατάστρωμα και μπόρεσαν έτσι να διασωθούν, ενώ μαρτυρίες και ισχυρισμοί διασωθέντων αναφέρουν ότι τα γυναικόπαιδα ήταν κλειδωμένα στο αμπάρι.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, στο πλοίο αυτό που επιχείρησε το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ιταλία επέβαιναν περί τα 100 παιδιά.

Οι εθνικότητες των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στους 104 διασωθέντες περιλαμβάνονται:

  • 43 Αιγύπτιοι, ανάμεσα στους οποίους 5 ανήλικα παιδιά
  • 12 Πακιστανοί
  • 47 Σύροι, ανάμεσα στους οποίους 3 ανήλικα παιδιά
  • 2 Παλαιστίνιοι

Αναζητούν τους συγγενείς τους

Αγωνιώδεις είναι οι εκκλήσεις συγγενών, κάποιοι από τους οποίους έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, αναζητώντας άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό πλοίο.

Ο Μάλεκ από τη Συρία που, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εδώ και 6 χρόνια ζει στη Γερμανία σήμερα το πρωί κατέφτασε στο λιμάνι της Καλαμάτας αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ. Έχουν να μιλήσουν εδώ και 6 μέρες και το μόνο που γνώριζε είναι ότι είχε ξεκινήσει από τη Συρία για να πάει Ιταλία.

Τον ανιψιό του αναζητά και ο Μάριος από τη Συρία που ζει στην Κύπρο. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανιψιός του επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που ξεκίνησε από την Λιβύη και ήθελε να φτάσει στην Ιταλία. Δεν βρίσκεται στους διασωθέντες που έχουν φτάσει στο Λιμάνι της Καλαμάτας, ούτε σε κάποιο νοσοκομείο.

«Το πλοίο έχασε τη μηχανή του, μετακινήθηκαν οι άνθρωποι και έγινε το μοιραίο»

«Το πλοίο έχασε τη μηχανή του, μετακινήθηκαν οι άνθρωποι, άλλαξε το κέντρο βάρους και έγινε το μοιραίο», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, ενώ περιγράφει τις στιγμές που προηγήθηκαν πριν από την τραγωδία ανοικτά της Πύλου.

Ο κ. Αλεξίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε: «Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε αυτή την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγεται 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Συμμετείχαν παραπλέοντα σκάφη και πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ενώ είχαμε και τη συνδρομή C-130, το οποίο με φωτοβολίδες φώτιζε την περιοχή έρευνας ούτως ώστε να διευκολύνει το έργο μας. Από το πρωί έχει πετάξει και ένα εναέριο μέσο, ενώ στην περιοχή επιχειρούν έξι παραπλέοντα και δύο πλωτά του Λιμενικού».

Δειτε Επισης

Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός