Συζητά για το χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων για ζήτημα του κοιτάσματος «Αφροδίτη» ο Παπαναστασίου

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε μια επίσκεψη που αποσκοπεί στη συζήτηση με τον Ιρσαηλινό ομόλογό του εναλλακτικών για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή και εξαγωγές, την έναρξη διαβουλεύσεων για συμφωνία για τις υποδομές για την σύνδεση των δύο χωρών, καθώς και τη διαφορά που αφορά στα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Ισάι».

Η επίσκεψη του κ. Παπαναστασίου στην γειτονική χώρα, πραγματοποιείται μετά το εργαστήρι που έγινε στη Λευκωσία στο τέλος Μαΐου για διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή των υποδομών και την ροή ποσοτήτων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το έργο της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, σήμερα το πρωί ο κ. Παπαναστασίου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας και Υποδομών του Κράτους του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ.

Θα ακολουθήσει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών, υπό την αιγίδα των κυρίων Παπαναστασίου και Κατζ, κατά την οποία θα συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο για ηλεκτροπαραγωγή και για εξαγωγή στις διεθνείς αγορές.

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβάνεται, επίσης, η έναρξη διαβούλευσης για συνομολόγηση διακρατικής συμφωνίας για συνεργασία στην προώθηση κατασκευής υποδομών για σύνδεση των δύο χωρών τόσο με αγωγό φυσικού αερίου όσο και με ηλεκτρικό καλώδιο, αναφέρει το Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, οι αντιπροσωπείες Κύπρου και Ισραήλ θα συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα των κοιτασμάτων «Αφροδίτη» και «Ισάι».

Ο κ. Παπαναστασίου επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα το απόγευμα.

Δειτε Επισης

Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Σιζόπουλος: Ραγιαδισμός και ηττοπάθεια οδηγούν σε καταστροφή το Κυπριακό
Πρεσβεία ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αποστολή βοήθειας στη Γάζα μέσω Αμάλθειας
Δημητρίου: Ομοψυχία-συμβολή διεθνούς κοινότητας απαραίτητα για επίλυση Κυπριακού
Υπ. Ενέργειας: Κύριο μέλημα ΠτΔ η δημιουργία προοπτικών επανέναρξης διαπραγματεύσεων
Αντιδράσεις και σχόλια Τ/κ πολιτικών για επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
Προκοπίου: Πολλαπλασιαστής ρίσκου στον πλανήτη η αστάθεια στις ΗΠΑ