Στα «δικαστήρια» ΕΒΚΑΦ και χρήστες για το ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια

H «συμφωνία διαχείρισης» μεταξύ του ΕΒΚΑΦ και της Dayanışma Turizm Ltd, που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Dome Hotel και καλύπτει τα έτη 2018-2028 καταγγέλθηκε και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο «δικαστήριο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει ότι ο δικηγόρος Κεμάλ Μουτ ο οποίος παρακολούθησε τη νομική διαδικασία εκ μέρους του ΕΒΚΑΦ, δήλωσε ότι η Dayanışma Turizm Ltd. έχει μετατραπεί σε πλήρη κάτοχο του ξενοδοχείου Dome χωρίς καμία νομική βάση και εξήγησε ότι η διαδικασία συνεχίζεται εδώ και 2,5 χρόνια. Ο Μουτ επεσήμανε ότι υπάρχει ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο χωρίς τις απαραίτητες «άδειες» και «εγκρίσεις» και εξήγησε ότι και τα δύο είναι παράνομα.

Σημειώνοντας ότι στο συμβόλαιο που έγινε για τα έτη 2018-2028, αναφερόταν ότι «θα ληφθεί μερίδιο από τα κέρδη και ότι το μερίδιο αυτό δεν θα είναι κάτω από 150 χιλιάδες δολάρια ετησίως σε καμία περίπτωση», ο Κεμάλ Μουτ είπε: «Δεν μπορούμε να το πάρουμε ούτε καν αυτό. Λάβαμε προσωρινή διαταγή με δικαστική απόφαση και το εισπράξαμε επίσης με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους. Μετά από αυτό, δεν έκαναν άλλη πληρωμή. Έτσι καταγγείλαμε τη σύμβαση».

Από την πλευρά του, ο Ταχίρ Σεροϊντάς, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Dayanışma Turizm LTd, η οποία εκμεταλλεύεται το Dome Hotel, δήλωσε ότι η «σύμβαση» εκμετάλλευσης για την περίοδο 10 ετών για τα έτη 2018 έως 2028 βασίζεται σε σύμπραξη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και επεσήμανε ότι μια σύμπραξη που βασίζεται σε σύμπραξη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι εγγεγραμμένη στο «μητρώο εταιρειών» και ότι η ΕΒΚΑΦ δεν έλαβε την κατάλληλη άδεια. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι