Μακραίνει η μαύρη λίστα των νεκρών στην Πύλο-Φόβος για εκατοντάδες αγνοούμενους

Στους 78 ανέρχονται οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς περνά η ώρα και καθώς οι πληροφορίες θέλουν στο σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία να επέβαιναν περισσότεροι από 600 μετανάστες.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 μετανάστες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Νωρίτερα, αποβιβάστηκαν 100 μετανάστες που διασώθηκαν από παρακείμενη θαλαμηγό και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών

Την ίδια στιγμή, στην Πολιτική Προστασία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσωση των επιβαινόντων από την ανατροπή του πλοίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Η ενεργοποίηση έγινε μετά από αίτημα του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Το σχέδιο αυτό, προβλέπει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε περιπτώσεις μαζικών απωλειών από δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές ή από τρομοκρατικές ενέργειες.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τελευταία φορά είχε τεθεί σε ισχύ το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο Μάτι.

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καθ’ οδόν βρίσκεται για την Καλαμάτα η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας.

Είναι αυτοί που θα πάρουν δείγματα DNA από τις σορούς που ανασύρθηκαν αλλά και από τους διασωθέντες ώστε να ακολουθήσει η ταυτοποίηση των θυμάτων. Αναμένεται να φτάσουν στο σημείο και οι ιατροδικαστές.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση του τριετούς πολέμου
Ώρες αγωνίας για τον 46χρονο Γιώργο Χριστοφή που απουσιάζει από την οικία του
Ευκαιρία για Άγκυρα και Ουάσιγκτον να κλείσουν το μέτωπο των F-35 με «νέα αρχή» λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία
Αγωνία για κωπηλάτη που αγνοείται στη θάλασσα στην Κρήτη–Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας
Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι «βρήκε αγοραστή για το TikTok»
«Θερμική βόμβα» σαρώνει την Ευρώπη- Ρεκόρ θερμοκρασίας στην Αγγλία
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επαρχία Πάφου
Συνελήφθησαν 24 παράνομοι μετανάστες μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Με αυτοθυσία αστυνομικός έσωσε μητέρα και παιδί που παρασύρθηκαν από τους ανέμους πάνω σε στρώμα θαλάσσης
Αναβάλλεται η κατάθεση Νετανιάχου στη δίκη για διαφθορά–Επικαλείται ζητήματα διπλωματίας και εθνικής ασφάλειας