Πώς απαντά η ΚΟΠ για κόκκινους φακέλους-«Είμαι αδελφός του Σ. Αγγελίδη αλλά δεν έχουμε καμία επαφή με Εισαγγελία»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών η συζήτηση για τα στημένα και τους κόκκινους φακέλους, ενώπιον της οποίας βρίσκεται τόσο ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, όσο και ο Μιχάλης Αγγελίδης, υπεύθυνος ασφαλείας ο οποίος έχει διοριστεί ως επίτροπος διαφάνειας της UEFA στην ΚΟΠ, o οποίος έχει την ευθύνη παραλαβής και επίβλεψης των ενεργειών για τη διερεύνηση των κόκκινων φακέλων.

Ο Γιώργος Κούμας, ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκαν νέα στοιχεία και ανυπόστατες κατηγορίες από τον κ. Σαββίδη που είχε να κάνει με την ΚΟΠ, ότι η ΚΟΠ απέκρυπτε φάκελους και ακούστηκε ότι η ομοσπονδία έχει κύκλωμα με την Ουέφα. Για εμάς είναι ανυπόστατοι ιχρυρισμοί. Αυτοί οι υποτιθέμενοι φάκελοι που υποτίθεται αποκρύψαμε, ο κ. Σαββίδης αφού ήταν μέλος της Επιτροπής, γιατί δεν τους παρέδωσε; Σήμερα η ΚΟΠ είναι υπό διερεύνηση. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας και έχουμε σοβαρά προβλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου».

Όπως είπε ο κ. Κούμας, «σαν ομοσπονδία κάνουμε αυτά που μπορούμε για να εξαλείψουμε κάποια θέματα, όπως η χειραγώγηση αγώνων. Εμείς όταν είδαμε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολο από την αστυνομία να εξιχνιαστούν χειραγωγημένοι αγώνες με συνεννόηση με την Ουέφα, φέραμε στην Κύπρο τον κ. Μαρσιλιάνο της Ιντερμπόλ, ο οποίος είχε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές για τρείς μέρες. Ανέλυσε πως γίνονται οι φάκελοι και πώς βγαίνουν τα αποτελέσματα, για να γνωρίζουμε και εμείς και η Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Και εκείνο που διαφάνηκε είναι ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Όταν έρχονται φακέλοι, παραδίδονται στην Αστυνομία και δηλώνω ευθαρσώς ότι εν υπάρχει κανένας κρυμμένος φάκελος από την ΚΟΠ. Στην πορεία αντιληφθήκαμε ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, διότι δεν εξιχνιάστηκε οτιδήποτε και ήρθαμε από μόνοι μας και κάναμε τους δικούς μας κανονισμούς ως ΚΟΠ που είναι αυστηρότατοι. Όπως χρηματικό πρόστιμο, διαβάθμιση και διαγραφή».

Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Αγγελίδης, ο οποίος ανέφερε πως: «Είμαι ο αδελφός του Σάββα Αγγελίδη, αλλά δεν έχουμε καμία επαφή ως ΚΟΠ με την Εισαγγελία και ενημερώνουμε τη δεοντολογία από την πλευρά μας. Όσο αφορά τους φακέλους, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι υπάρχουν τα alerts και τα match intelegint report. Το alert έρχεται προειδοποιητικά για να προσέξουμε κάποια παιχνίδια με το ποιος θα κερδίσει και θα χάσει, χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση. Τα match intelligent report, είναι για να αρχειοθετήσουμε συγκεκριμένους αγώνες που είναι ύποπτοι. Επίσης, υπάρχει το summary report, που λέει ξεκάθαρα ότι είναι η βάση για να αρχίσουμε τις έρευνες, αλλά δεν επιρρίπτεται ευθύνη σε συγκεκριμένη ομάδα».

Από την πλευρά του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης, απαντώντας στον κ. Αγγελίδη, λέγοντας: «Χαίρομαι που έκανε αυτή την ανάλυση ο κ. Αγγελίδης και επιβεβαιώνεται ότι αυτά που έχω στα χέρια μου είναι κόκκινοι φάκελοι που αποδίδεται ευθύνη σε συγκεκριμένη ομάδα. Είναι έκθεση της Ουέφα μαζί με δωδεκασέλιδη αναφορά που περιγράφει τους 16 κόκκινους φακέλους, δίνει αρκετές πληροφορίες για τις ομάδες και τα παιχνίδια που έγιναν. Στους συγκεκριμένους κόκκινους φακέλους, αποδίδεται ευθύνη στην Καρμιώτισα στα 7 από τα ένδεκα και στον Ερμή στα τρία από τα τέσσερα».

Ο Μιχάλης Αγγελίδης, στη συνέχεια ανέφερε πως η «Ουέφα ξεκάθαρα ελέγχει Α και Β κατηγορία, Κύπελλο και εθνικές ομάδες», με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, να προσθέτει πως «είμαστε υπό διερεύνηση και δεν θέλουμε να κάνουμε παιχνίδι εντυπώσεων. Αν δεν ήταν η δεοντολογία θα σας έδινα όλα τα στοιχεία, γιατί υπάρχουν ανυπόστατες αναφορές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες αποκαλύψεις Σαββίδη στη Βουλή-Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι διαρροές ονομάτων

Δειτε Επισης

Νεκρή η πεζή που παρασύρθηκε από όχημα στην Κοκκινοτριμιθιά-Παραδόθηκε ο οδηγός
Με την συνδρομή Europol και Interpol οι έρευνες για τα απειλητικά email σε σχολεία
Πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης εταιρείας-Στο Νοσοκομείο ένα πρόσωπο
Στις 23 Μάϊου το πρώτο τετ α τετ ενώπιον Δικαστηρίου για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα vs Ελεγκτή
Έκτακτη σύσκεψη Υπουργείου Παιδείας με Αστυνομία για τα απειλητικά email στα σχολεία
Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών-Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο