Συνάντησε το Νεχάμερ ο Χριστοδουλίδης στην Αυστρία, είδε και Σιάλενμπεργκ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία, συναντήθηκε σήμερα με τον Καγκελάριο της χώρας κ. Καρλ Νεχάμερ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έφτασε το πρωί στην Καγκελαρία, στη Βιέννη, όπου τον υποδέχθηκε ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος Νεχάμερ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Καγκελαρίας.

Στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι σήμερα την Αυστρία για να επαναβεβαιώσω την προσωπική μου προσήλωση στην περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, σε όλα τα επίπεδα».

Ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Καγκελάριος παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμενόταν να τεθούν στο τραπέζι θέματα όπως το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις και ζητήματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Καγκελαρία θα ακολουθήσει Κοινό Ανακοινωθέν.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Αλεξάντερ Σιάλενμπεργκ, και έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Presse.

Τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναχωρεί για την Κύπρο το απόγευμα σήμερα, συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο στόχος της επίσκεψης

Κυβερνητικοί κύκλοι αξιολογούν ως πολύ σημαντική την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βιέννη, διότι η Αυστρία παραδοσιακά, προσεγγίζει με διστακτικότητα τα ζητήματα των ευρωτουρκικών σχέσεων, ειδικά όταν πρόκειται για κίνητρα που θα δοθούν προς τη χώρα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμενόταν να επιχειρήσει να παρουσιάσει την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, υποδεικνύοντας πως τα οφέλη για την Τουρκία, δεν θα έχουν να κάνουν με το θέμα της ενταξιακής της πορείας, αλλά αποκλειστικά με οφέλη που ενδεχομένως να έχουν και γεωστρατηγική βαρύτητα για την ΕΕ, αφού θα έχουν ως στόχο να απομακρύνουν την Τουρκία από τη Ρωσία και να τη φέρουν πιο κοντά στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της πρώτης του ομιλίας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»