Ανατράπηκε σκάφος με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου-Διασώθηκαν 80 άτομα

Σε εξέλιξη είναι ευρεία επιχείρηση διάσωσης αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού μεταναστών, έπειτα από ανατροπή αλιευτικού σκάφους σε διεθνή ύδατα, 47 ναυτικά μίλια, νοτιοδυτικά της Πύλου.

Μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν πάνω από 80 άνθρωποι. Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη). Οι ελληνικές αρχές, ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. Μετά το συμβάν επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C-130.

Αναμένονται πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις των χειριστών εκσκαφέων για το μπάζωμα στα Τέμπη
Πέραν από κακοποίηση βιώνουν και καταναγκαστικό έλεγχο στην επικοινωνία τους αρκετές γυναίκες στην Κύπρο
Οι επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις ανηλίκων, τα ερωτήματα που εγείρονται και οι ευθύνες του κράτους
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Το παράδειγμα Φειδίας, η εισβολή των Influencer στην πολιτική και η ψήφος στα 17 που ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες
Υψηλοί στόχοι αλλά χαμηλές προσδοκίες στην αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας