Μήνυμα Πούτιν σε Ουκρανία-«Συνομιλίες μόνο εάν σταματήσει η Δύση την προμήθεια όπλων»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η σύρραξη είναι να σταματήσουν οι δυτικές χώρες να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα.

Ο Πούτιν επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η Δύση επιδιώκει να συντρίψει την Ρωσία στην Ουκρανία και είπε ότι η Μόσχα έχει το δικό της «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία.

Επίσης είπε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Μόσχα «εξαπατήθηκε» όσον αφορά την εφαρμογή των τμημάτων της συμφωνίας που αφορούν τις δικές της εξαγωγές.

Ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία, που έγινε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, προοριζόταν να βοηθήσει «φιλικές» χώρες στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, αλλά ότι η Ευρώπη ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικών σιτηρών, παρέχοντας μια βασική πηγή συναλλάγματος για το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από ολονύχτιους βομβαρδισμούς στο Κίεβο
Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια γιατρού στη Γάζα από ισραηλινά πυρά-Νεκρά εννέα από τα δέκα παιδιά
Ατελείωτο ανθρωπιστικό δράμα στη Γάζα–29 νεκροί από ασιτία σε δύο μέρες
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία, διακόπηκαν οι προβολές στις Κάννες
Έξι νεκροί μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινή δημοσκόπηση καίει τον Νετανιάχου-«Τον νοιάζει περισσότερο η εξουσία παρά η απελευθέρωση των ομήρων»
ΕΕ: «Ζητάμε σεβασμό»–Η απάντηση της Ένωσης στις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών 50%
Επιστρέφει στα «ανοιχτά μέτωπά» του ο Τραμπ-Τα μηνύματα που στέλνει σε Χάρβαντ, Ευρώπη και Apple
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισημοποίησε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο