Ψάχνουν την πορεία του Χαριλάου στην βάση μιας απόδειξης-Διερευνούν αν είχε συνάντηση

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο μειώνονται οι ελπίδες της Αστυνομίας για εντοπισμό και σύλληψη του εκτελεστή του 39χρονου Κρις Χαριλάου που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου που στήθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έξω από την οικία του στην Παρεκκλησιά, αφού χωρίς μαρτυρία, οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να στήσουν το παζλ της δολοφονίας.

Μιας δολοφονίας, που με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, διέπραξε επαγγελματίας εκτελεστής ο οποίος πέτυχε το στόχο του από μακρινή απόσταση γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των ανακριτών, αφού η ιστορία δείχνει, πως μια σειρά από δολοφονίες που είχαν την σφραγίδα επαγγελματιών, παραμένουν την τελευταία δεκαετία ανεξιχνίαστες, με την Αστυνομία να παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία στην διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων.

Ειδικότερα, εάν πρόκειται για ξένο εκτελεστή που έφθασε στην Κύπρο για αυτό το σκοπό, η έλλειψη στοιχείων που θα οδηγήσουν στα ίχνη του, δίνει το χρόνο στο δράστη να διαφύγει και να εξαφανίσει ακόμη περισσότερα στοιχεία, αν και στην περίπτωση της δολοφονίας του Χαριλάου, ο εκτελεστής φρόντισε να αφήσει πίσω του μηδαμινά τεκμήρια, αφού ούτε κάλυκες εντοπίστηκαν στη σκηνή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μία η μοιραία σφαίρα που σκότωσε το Χαριλάου-Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής

Ο δράστης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περίμενε το θύμα και όταν αυτό αποβιβάστηκε από το όχημα του, άνοιξε πυρ από το απέναντι χωράφι της οικίας του, με τρεις από τις σφαίρες να πλήττουν τον ίδιο, ενώ άλλες έπληξαν την οικία του. Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος το σκότος, διέφυγε από τη σκηνή, ενώ δεν αποκλείεται να τον ανέμενε άλλο πρόσωπο που τον βοήθησε στην διαφυγή του.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι δράστες είχαν οργανώσει καλά το σχέδιο τους και γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος, αφού τον ανέμεναν να επιστρέψει στην οικία του, από την οποία έφυγε περίπου μια ώρα προηγουμένως για να πάει σε ταχυφαγείο να φέρει φαγητό. Ωστόσο, την απρόσμενη αποχώρηση του από την οικία του, δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν οι δράστες, αφού δεν επρόκειτο για προκαθορισμένη συνάντηση, εξού και οι έρευνες έχουν στραφεί και σε αυτό το διάστημα κατά το οποίο απουσίαζε ο 39χρονος από την οικία του.

Συνεπώς, εξετάζεται κατά πόσο σε αυτό το χρονικό περιθώριο είχε οποιαδήποτε συνάντηση και συγκεκριμένα πριν τις 11:23 το βράδυ του Σαββάτου, ώρα η οποία καταγράφεται στην απόδειξη του φαγητού που κρατούσε το θύμα, η οποία συνάδει με τον χρόνο που επέστρεψε στην οικία του και δέχθηκε τα πυρά, στις 11:50, αφού πρόκειται για απόσταση περίπου 15-20 λεπτών. Ως εκ τούτου, οι ανακριτές προσπαθούν να εξετάσουν την διαδρομή που ακολούθησε το θύμα όταν αποχώρησε από την οικία του και προς τον σκοπό αυτό, αναζητεί κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως θα ρίξουν φως στην υπόθεση. Ωστόσο, σημαντικά κρίνονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα από το κινητό του θύματος, τα οποία ενδεχομένως να δείξουν εάν είχε επαφή με οποιοδήποτε πρόσωπο.

Ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, φοβόταν για τη ζωή του και πίστευε πως τον παρακολουθούσαν με drone και στο κινητό του είχε καταγράψει σχετικό βίντεο.

Ωστόσο, οι δραστηριότητες του Χαριλάου, ο οποίος απασχόλησε τις Αρχές για ναρκωτικά και είχε σχέσεις με προστασίες, ενώ πληροφορίες τον εμπλέκουν σε απειλές και ξυλοδαρμούς, οδηγούν τις Αρχές σε διάφορες κατευθύνσεις ως προς τα κίνητρα της δολοφονίας, τα οποία σε γενικότερες γραμμές αποδίδονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Από εκεί και πέρα όμως, οι ανακριτές δεν έχουν οποιαδήποτε στοιχεία στα χέρια τους που να τους αναγκάζουν αυτή τη στιγμή να στρέψουν τις έρευνες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, εντούτοις από ανάκριση συνεχίζουν να περνούν «διάφορα πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε κάποιες επαφές και συνεργαζόταν», όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κάδρο και η διαδρομή Χαριλάου πριν την εκτέλεση-Ερωτήματα γύρω από timing του χτυπήματος

Δειτε Επισης

Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media