Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για 17η φορά

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, για 17η φορά στο διάστημα του τελευταίου χρόνου, απέρριψε σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Ελιζαμπέτ Μπορν την οποία κατέθεσε η αριστερή αντιπολίτευση, με αφορμή το συνταξιοδοτικό.

Υπέρ της μομφής τάχθηκε επίσης το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, όχι όμως και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με αποτέλεσμα η πρόταση να λάβει 239 ψήφους έναντι 289 που απαιτούνταν για να εγκριθεί.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόρριψη, ενώ χθες Κυριακή είχε δηλώσει πως «ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένα τμήμα της αντιπολίτευσης μας αποδεικνύει πως δεν υπάρχει εναλλακτική πλειοψηφία». Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η βουλευτής της Αριστεράς Κλεμαντίν Οτέν δηλωσε πως στόχος της πρότασης μομφής ήταν η αποδοκιμασία και η έκφραση της οργής κατά της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Όχημα παρέσυρε ηλικιωμένη-Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Το αποκαλυπτικό πόρισμα Πανεπιστημίου για τις εκρήξεις μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη-Τι δείχνει το προσχέδιο
Σύγκρουση οχήματος με μοτοσικλέτα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο μοτοσικλετιστής
Ανήλικοι οι εμπρηστές νηπιαγωγείου στη Λευκωσία-Χειροπέδες σε 16χρονο και 17χρονο
Δωδεκάχρονος πίσω από τους βανδαλισμούς σε μνημείο της ΕΟΚΑ-Εντοπίστηκε και ομολόγησε
Άρχισαν τα χιόνια στο Τρόοδος-Στα λευκά οι ψηλότερες κορυφές
Μαρτυρία πολίτη που εξερράγη ξαφνικά ο αερόσακός του οχήματός του-«Κανένας δεν διερεύνησε, δεν ήταν ΤΑΚΑΤΑ»
Ερημιά στα σοκάκια και τους δρόμους της Σαντορίνης-Έφυγαν πάνω από 10.000 κάτοικοι και εργαζόμενοι
Συγκλονίζει ο χειρουργός για την δωρεά οργάνων του Άγγελου-«Είδα το κορμί και είπα "Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε;"»
Στους 11 οι νεκροί στη χειρότερη επίθεση σε σχολείο στην ιστορία της Σουηδίας-Το προφίλ του δράστη