Ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μίσους καταγγέλλει η Accept-«Απειλούν να μας κάνουν σαπούνια»

Μία σειρά από ντροπιαστικά μηνύματα μίσους, που στρέφονται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, δημοσιοποίησε η Accept, τονίζοντας ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα των fake news και της ρητορικής μίσους πολιτικών και δημοσίων προσώπων». Πρόκειται για σχόλια που έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάτω από αναρτήσεις ειδήσεων, καθώς και κάτω από αναρτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Η οργάνωση καλεί την Αστυνομία, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Επίτροπο Διοικήσεως να παρέμβουν, εκφράζοντας την ανησυχία να θρηνήσουμε θύματα, λόγω των μαζικών απειλών που δέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Χαρακτηρίζει την κατάσταση ανεξέλεγκτη, κάνοντας λόγο για ανοχή των Αρχών.

«Μαζέψαμε μόνο λίγα σχόλια που απειλούν στο να μας σκοτώσουν, να μας κάνουν σαπούνια, να μας πυροβολήσουν, να μας ψεκάσουν, να μας πατήσουν με οχήματα, μας αναθεματίζουν, μας εύχονται θάνατο, δημιουργούν ομάδα Ω για να μας εξαλείψουν, κλπ», καταγγέλλει η Accept, η οποία διευκρίνισε πως άφησε πίσω τα χιλιάδες comments εξευτελισμού περί ανωμαλίας, παραφύσιν, αηδίας, κλπ.

«Ένα και μόνο δημόσιο πρόσωπο μπορεί να ξεσηκώσει απίστευτο μίσος και υποκίνηση σε βία. Κάπως έτσι κι ένα άτομο και μόνο (ο Χίτλερ) έκανε εκατομμύρια κόσμου να μισούν και να σκοτώνουν χωρίς οίκτο χιλιάδες άτομα», υπέδειξε η οργάνωση.

«Εφιστούμε την προσοχή στην Αστυνομία Κύπρου, στον Γενικό Εισαγγελέα και στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman! Απαιτούμε δημόσιες τοποθετήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη», τόνισε.

«Ταυτόχρονα, προτρέπουμε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τους συμμάχους μας όποτε εντοπίζουν σχόλια μίσους και απειλών να τα καταγγέλλουν στη Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Email: cybercrime@police.gov.cy Web page: cyberalert.cy όπου υπάρχει πλαίσιο υποβολής παραπόνων», προστίθεται στην ανάρτηση.

«Τέλος, ενημερώνουμε την πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα κάνουμε πίσω σε κάθε απειλή. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτονόητα (για τους ετεροφυλόφιλους) ανθρώπινα δικαιώματα, όσο κι αν το μίσος αυξηθεί με την ανοχή των Αρχών», καταγγέλλει η Accept.

Δειτε Επισης

Πώς έγινε το επεισόδιο με ένα νεκρό έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικοί Φόρουμ-Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα
Εξοπλιστικό ράλι για τη Βρετανία-Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία
Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Νέος νόμος στο Ιράκ προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο