Βράβευση 59 Σχολείων με την Πράσινη Σημαία του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία»

Το πρόγραμμα "Οικολογικά Σχολεία" αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες των σχολείων που αναλαμβάνουν δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικολογικής συνείδησης στους μαθητές απένειμε την Πράσινη Σημαία του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» σε 59 Σχολεία από το σύνολο των 251 σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία στηρίζει τον θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» εδώ και 25 χρόνια, η τελετή Απονομής της Πράσινης Σημαίας στα Σχολεία που συμπλήρωσαν με επιτυχία τρία συνεχόμενα χρόνια στο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αίθουσα Πασχάλης Πασχαλίδης στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CYMEPA με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Μαρίας Παναγιώτου.

Επισημαίνεται ότι φέτος βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» 59 Σχολεία από το σύνολο των 251 σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν. Όπως εξηγείται, από τα 60 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης βραβεύτηκαν 7 σχολεία, από τα 148 Δημοτικά σχολεία βραβεύτηκαν 35 και από τα 43 νηπιαγωγεία βραβεύτηκαν τα 17.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι βραβεύτηκαν 11 μαθητές με τους καθηγητές τους στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Net Zero for Youth, ΝΖ4Υ. Αναφέρεται ότι στόχος του ΝΖ4Υ είναι οι νέοι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση ώστε με μετρήσιμα στοιχεία να μπορούν να αντιληφθούν την επίδραση που έχει κάθε μας ενέργεια στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, ως προς την κατανάλωση ενέργειας, τη χρήση του νερού και άλλων φυσικών πόρων, καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Εξηγείται ακόμη ότι στόχος του διεθνούς προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή νοοτροπίας των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την αειφορία.

Σημειώνεται ότι στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία πιστεύοντας ότι μια πράσινη επένδυση είναι μια πραγματική επένδυση για το μέλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρή 14χρονη στην Τουρκία-Υπέστη κρίση πανικού λόγω του σεισμού 5,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα oι εργαζόμενοι στα κοινοτικά νηπιαγωγεία
Παρέδωσαν στις φλόγες όχημα στην Ορόκλινη-Καταστράφηκε ολοσχερώς, επηρεάστηκαν δύο διαμερίσματα
Βροχές στο μενού του καιρού-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανοίγει τα χαρτιά του για συνταξιοδοτικό, συλλογικές συμβάσεις και ωράριο καταστημάτων ο Παναγιώτου
Ξεκινά την… ανάβαση στο βουνό προβλημάτων της ΕΔΕΚ ο Αναστασίου-Με ομάδα θα προσεγγίσει τους αποστασιοποιημένους
Η συγνώμη της Ερευνητικής που προαναγγέλλει ευθύνες για ΤΑΚΑΤΑ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του πορίσματος
Προσπάθειες για ψήγματα προόδου στο Κυπριακό, εν μέσω σκλήρυνσης της τουρκικής ρητορικής
Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού