Η υπερπροβολή και το PR δεν λύνουν προβλήματα…

Έχουν περάσει περίπου εκατό μέρες, από τότε που οι υπουργοί της νέας Κυβέρνησης διορίστηκαν στις θέσεις τους. Ορισμένους, ο κόσμος τους έμαθε σχετικά πολύ νωρίς, αφού υπερπροβλήθηκαν αρκετά.

Έκαναν τόσες πολλές εμφανίσεις, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, παρελαύνοντας μέρα παρά μέρα και από ένα ΜΜΕ, που από την μια θύμιζαν – και συνεχίζουν να θυμίζουν – τις καλοκαιρινές περιοδείες των τραγουδιστών, και από την άλλη σε έκαναν να διερωτάσαι πότε πρόλαβαν να ενημερωθούν για τα θέματα του Υπουργείου τους, για τα προβλήματα, τις εκκρεμούσες ενέργειες κτλ.

Μάλιστα, έχουν επιδοθεί σε ένα… σαφάρι εμφανίσεων τους, όπου μιλάνε για «θα, θα, θα…». Αυτό όμως που ενδεχομένως να μην έχουν αντιληφθεί κάποιοι, είναι πως ο κόσμος δεν θέλει πλέον να ακούει για άλλα «θα», αλλά να δει πράξεις και έργο που θα διαφανεί σίγουρα στην πορεία. Ένα έργο όμως, που δεν μπορεί να χτίζεται μέσα από το PR, αλλά χρειάζεται δουλειά, ώστε να έρθουν οι αλλαγές που θα βελτιώσουν καταστάσεις.

Ενδεχομένως ορισμένοι να μην έχουν αντιληφθεί πως οι επικοινωνιακές στρατηγικές, δεν μπορούν να επιλύσουν προβλήματα. Για αυτό, καλό είναι, αντί να υπάρχει τόση επένδυση στην αυτοπροβολή και στη δημιουργία εντυπώσεων, να εργαστούν ώστε να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γιατί ό,τι και να λένε, στο τέλος αυτό που μένει, είναι οι πράξεις οι οποίες γκρεμίζουν τις όποιες επικοινωνιακές συνωμοσίες που στόχο έχουν την ωραιοποίηση των καταστάσεων.

«Και παρακαλώ κύριοι, ό,τι είπαμε, ας μείνει μεταξύ μας», είπε κάποτε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Κάλβιν Κούλιτζ, μετά από μια συνέντευξη με μονολεκτικές απαντήσεις του…

Δειτε Επισης

Ευτυχώς που απαγορεύτηκε η ρίψη πυροτεχνημάτων λίγες ώρες προηγουμένως...
Η μετάβαση Χαρτσιώτη στο ΤΑΕ για «Δημητρούι», η εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα και τα κακά/καλά ΜΜΕ
Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα