Πώς επιβίωσαν τα τέσσερα παιδιά μόνα στη ζούγκλα του Αμαζονίου

Πώς κατάφεραν να επιβιώσουν τέσσερα παιδιά -το μικρότερο μόλις ενός έτους- μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου για πάνω από ένα μήνα;

Και τι έτρωγαν; Αλεύρι τοπιόκας και καρπούς της ζούγκλας, απαντούν αξιωματούχοι από την Κολομβία, οι οποίοι μαθαίνουν σιγά – σιγά περισσότερες πληροφορίες για το πώς τα παιδιά επέζησαν της τρομερής αυτής εμπειρίας.

«Τα παιδιά έφαγαν τρία κιλά αλεύρι» είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Pedro Arnulfo Sanchez Suárez, εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα είδος τροφής ιδιαίτερα θρεπτικό και δημοφιλές ανάμεσα στις φυλές ιθαγενών.

Τα παιδιά προέρχονται από φυλή αυτοχθόνων -κάτι που τους βοήθησε να επιβιώσουν στη ζούγκλα. Και αυτό γιατί αφενός είχαν ανοσία σε ορισμένες νόσους της ζούγκλας και αφετέρου γιατί γνώριζαν τι μπορούν να φάνε και τι πρέπει να αποφύγουν. Ήξεραν, επίσης, ότι έπρεπε να βρουν νερό για να ζήσουν -κάτι που δεν θα κατάφερναν εάν δεν ήξεραν πώς να κινηθούν μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Τα τέσσερα παιδιά -13, 9, 4 και ενός έτους- νοσηλεύονται τώρα σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Οι γιατροί αναφέρουν πως είναι αφυδατωμένα και δεν μπορούν ακόμη «να φάνε φαγητό» αλλά οι ζωές τους δεν κινδυνεύουν.

Η μητέρα των παιδιών, Magdalena Mucutuy Valencia, σκοτώθηκε στη συντριβή αεροσκάφους την 1η Μαΐου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα παιδιά είπαν πως η μητέρα τους ήταν ζωντανή για τέσσερις ημέρες. Από τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι του μικρού αεροσκάφους.

Πηγή: CNN Greece

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 19 ξένοι προσκυνητές νεκροί λόγω της αφόρητης ζέστης στη Σαουδική Αραβία
Κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ερυθρά Θάλασσα-Τα ιρανικά ραντάρ των Χούθι στο στόχαστρο των ΗΠΑ
Τουλάχιστον 37.337 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας
Στη διάσωση του πληρώματος ελληνόκτητου πλοίου που χτυπήθηκε από τους Χούθι, προχώρησαν οι ΗΠΑ
Οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας σκότωσαν κρατούμενους που συνδέονταν με Ισλαμικό Κράτος
Ο Ζελένσκι ελπίζει πως θα υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα μετά τη σύνοδο κορυφής
Οι χώρες που δεν υπέγραψαν το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής για ειρήνη στην Ουκρανία
Η Χαμάς συντάσσεται με τις αρχές του σχεδίου Μπάιντεν για κατάπαυση πυρός
Έκθεση ΕΕ δείχνει επιδείνωση των θεμελιωδών ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ
Πυρά αστυνομικών σε άνδρα που τους απείλησε με τσεκούρι στο Αμβούργο-Στο σημείο υπήρχαν οπαδοί για το Euro