Διερευνάται αμέλεια για το θάνατο του 7χρονου από στρεπτόκοκκο στην Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για τον θάνατο 7χρονου αγοριού από τη Νάουσα, που άφησε χτες βράδυ την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Βάσει των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια.

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε ο 7χρονος, όπως επίσης οι καταθέσεις των γονιών του.

Το αγοράκι είχε διακομιστεί το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Την επομένη παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς και έπειτα στο Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Ο 7χρονος υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν οι γιατροί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών
Επίθεση με γκαζάκια σε έκθεση αυτοκινήτων στην Κηφισιά-Κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα (pics)
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση κυριαρχικών της δικαιωμάτων για τις γεωτρήσεις νότια της Κρήτης η Λιβύη
Απειλούσε ότι θα πυροβολήσει αστυνομικούς 42χρονος στα Χανιά-Έκρυβε οπλοστάσιο στο σπίτι του
Απίστευτη ψαριά για ψαροντουφεκά στον Βόλο-Έβγαλε από τη θάλασσα ροφό 27 κιλών
Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Αθήνας-Καθηλωμένα τα αεροπλάνα
Κατέληξε 23χρονος οδηγός που ενεπλάκη σε τροχαίο στην Ελλάδα-Είχε παντρευτεί και βαπτίσει την κόρη του το Σάββατο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Ο ήρωας που βούτηξε στον Άραχθο για να σώσει τα παιδιά έκανε τατουάζ τα πρόσωπα του Σπύρου και του Νίσι