Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη βραβεύει τον Δρουσιώτη για τους μύδρους κατά Χριστοδουλίδη-Αναστασιάδη

Μπέρδεμα με μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων που αναμφίβολα δημιουργεί συγκρούσεις και πολιτικές καραμπόλες δημιουργείται στον άξονα Αθηνών Λευκωσίας. Πρωταγωνιστές της όλης ιστορίας, είναι ο εν δυνάμει Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εν δυνάμει βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος καθώς και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, Χρίστος Στυλιανίδης καθώς και οι τέως και νυν Προέδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Αφορμή για να σημειωθεί καραμπόλα είναι μια εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, που διοργανώνεται από τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) για να απονεμηθεί στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Μακάριο Δρουσιώτη το Βραβείο Πρωτοποριακής Δημιουργίας «Γιάννος Κρανιδιώτης» για το συγγραφικό του έργο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική προαναγγελία της εκδήλωσης, ο Μακάριος Δρουσιώτης θα τιμηθεί για τη συμβολή του στη διερευνητική δημοσιογραφία και την τεκμηριωμένη συγγραφική του Δραστηριότητα. Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς η πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΕΚ, Θεανώ Καλαβανά, ο Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα αναφερθεί στον Γιάννο Κρανιδιώτη και ο Παύλος Παύλου, από την επιτροπή του Βραβείου, που θα εξηγήσει το σκεπτικό της βράβευσης. Την απονομή του βραβείου θα κάνει ο Χρίστος Στυλιανίδης στον Μακάριο Δρουσιώτη, ο οποίος θα αντιφωνήσει την εκδήλωση.

Σημειώνεται πως το πιο πρόσφατο συγγραφικό έργο του Μακάριου Δρουσιώτη, είναι η τριλογία των βιβλίων «Συμμορία», «Έγκλημα στο Κραν Μοντάνα» και «Κράτος Μαφία», στα οποία ουσιαστικά καταγγέλλει την κατάργηση του κράτους δικαίου στην Κύπρο, τις σχέσεις του Νίκου Αναστασιάδη με ολιγάρχες, ξέπλυμα, μίζες και παρακολουθήσεις, ενώ υποστηρίζει πως η λύση του Κυπριακού ματαιώθηκε λόγω, διαφθοράς, ανικανότητας και ξένων εξαρτήσεων.

Ουσιαστικά τα βιβλία αποτελούν ένα καταγγελτικό ορυμαγδό, κυρίως εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη, ενώ περιλαμβάνουν και μια σειρά από ιστορίες που εμπλέκουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Για αυτό το συγγραφικό του έργο, λοιπόν, ο Μακάριος Δρουσιώτης θα τιμηθεί από τον ΟΠΕΚ και προσκεκλημένος για να κάνει τη βράβευση, είναι ο Χρίστος Στυλιανίδης. Ο Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος αποτέλεσε τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Και όχι μόνο αυτό, πλέον ο Χρίστος Στυλιανίδης, συμπεριλήφθηκε στην πολύ τιμητική τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και θα εκλεγεί –όπως έπραξε και στις πρώτες Εθνικές Εκλογές του περασμένου μήνα- στην Ελληνική Βουλή. Μάλιστα κάποιες πληροφορίες, φέρουν τον Χρίστο Στυλιανίδη να είναι ο εκλεκτός για μια θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών, της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Κυριάκου Μητσοτάκη βεβαίως, ο οποίος είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέλος του ΕΛΚ, όπως και ο Δημοκρατικός Συναγερμός και στενός φίλος, όπως ο ίδιος επαναλάμβανε όταν τον συναντούσε του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά βεβαίως και του Νίκου Χριστοδουλίδη. Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν συναντάτο με τον Νίκο Αναστασιάδη, θα διαπιστώσεις, πως αυτές έβριθαν από φιλοφρονήσεις και κολακευτικά λόγια. Το ίδιο συνέβη και στην πρώτη του συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συνοψίζοντας, ο Χρίστος Στυλιανίδης, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους επίλεκτους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα τιμήσει τον Μακάριο Δρουσιώτη, ο οποίος καίει στα βιβλία του Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη, με τους οποίους ο Μητσοτάκης διατηρεί άριστες σχέσεις.

Πρόκειται για έναν παρανοϊκό κύκλο, που ακόμα και μέσα στα πλαίσια του διπλωματικού savoir virv, δύσκολα μπορεί να ερμηνευθεί με λογικά επιχειρήματα. Κι αναμφίβολα, από τη μια η παρουσία ενός Κύπριου στην ελληνική Κυβέρνηση, μόνο τιμητική μπορεί να είναι για την Κύπρο, ωστόσο στην προκειμένη το γεγονός ότι αυτός θα τιμήσει τον Μακάριο Δρουσιώτη, ο οποίος εξαπολύει τεράστιες κατηγορίες εναντίον των συναγωνιστών του Έλληνα Πρωθυπουργού, δημιουργεί πρόβλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι Χρίστος Στυλιανίδης και Μακάριος Δρουσιώτης, συνεργάστηκαν στα πρώτα στάδια της Διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όταν ο πρώτος διορίστηκε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ο δεύτερος σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αργότερα όταν ο Χρίστος Στυλιανίδης διορίστηκε Ευρωπαίος Επίτροπος, ο Μακάριος Δρουσιώτης διορίστηκε ως πολιτικός σύμβουλος του στις Βρυξέλλες.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Τέθηκε σε λειτουργία η υπηρεσία «Τι ψηφίζω»-Όλες οι λεπτομέρειες
Άνευ ανθυποψηφίου ανακηρύχθηκαν 29 Πρόεδροι και 117 μέλη κοινοτήτων στη Λεμεσό
Ανακήρυξη 29 κοινοταρχών χωρίς ανθυποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Πάφου
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο οκτώ Κοινοτάρχες της Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας