Σοκ από τη φονική επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο, lockdown στις παραλίες-«Μπαμπά σώσε με»

Σοκ και παγωμάρα επικρατεί στην Αίγυπτο μετά τη φονική επίθεση καρχαρία στον 23χρονο Ρώσο που κολυμπούσε σε οργανωμένη παραλία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν lockdown τόσο στην παραλία που έγινε η φονική επίθεση όσο και σε παρακείμενες πλαζ, απαγορεύοντας το κολύμπι, τις καταδύσεις και τα θαλάσσια σπορ μετά το τον θάνατο του Βλαντιμίρ Ποπόφ από καρχαρία τίγρη στο θέρετρο Χουργκάντα.

Η απαγόρευση θα διαρκέσει μέχρι αύριο, ενώ επηρεάζονται οι παραλίες από το βόρειο θέρετρο Ελ Γκούνα μέχρι τα νότια σύνορα του κόλπου Αμπού Σούμα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Αιγύπτου ανέφερε: «Η Δρ Γιασμίν Φουάντ, η υπουργός Περιβάλλοντος, έδωσε εντολή στους υπευθύνους για τη διαχείριση περιστατικών επίθεσης καρχαριών σε παραλίες της Χουργκάντα, να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως για την επίτευξη των μέγιστων επιπέδων ασφάλειας για τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων περιστατικών.

Υπό το πρίσμα της μη φυσιολογικής συμπεριφοράς των καρχαριών που προκάλεσαν το περιστατικό και του προηγούμενου γεγονότος ότι έχουν υπάρξει περιστατικά επιθέσεων σε ανθρώπους από αυτό το είδος στο παρελθόν, η ομάδα αλιείας εξέτασε το ψάρι για να βρει πιθανές αιτίες για την επίθεση και αν ήταν ο ίδιος καρχαρίας που προκάλεσε προηγούμενα ατυχήματα».

454

Το σημείο όπου έγινε το δυστύχημα με τη φονική επίθεση καρχαρία στην Αίγυπτο

Τι λέει ο πατέρας του 23χρονου που έφαγε ο καρχαρίας

Ο απελπισμένος πατέρας, Γιούρι Ποπόφ, διηγήθηκε τη φρίκη να βλέπει τον καρχαρία να κατασπαράζει τον γιο του καθώς ούρλιαζε: «Μπαμπά, σώσε με!».

Οσοι κολυμπούσαν βγήκαν έντρομοι από το νερό καθώς άλλοι τρομοκρατημένοι παραθεριστές από την πλαζ φώναζαν στον Βλαντιμίρ να κολυμπήσει μακριά από τον καρχαρία πριν τον κατασπαράξει μέχρι θανάτου.

54

Ο καρχαρίας-τίγρης στη συνέχεια πιάστηκε και σύρθηκε στη στεριά με βάρκα πριν θανατωθεί.

Το βίντεο δείχνει τον καρχαρία τίγρη να πιάνεται και να σύρεται στην ακτή από μια βάρκα, ενώ φαινόταν να είναι ζωντανός πριν τον χτυπήσουν με ρόπαλο μέχρι θανάτου.

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο καρχαρίας παραδόθηκε για έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της συμπεριφοράς του και να εντοπιστεί αν το συγκεκριμένο ζώο προκάλεσε προηγούμενα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

«Πήγαμε στην παραλία για να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο κ. Ποπόφ, με καταγωγή από τη Ρωσία, στο μέσο ενημέρωσης 112. «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από έναν καρχαρία, όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα».

787

Η στιγμή της φονικής επίθεσης του καρχαρία

Ο συντετριμμένος πατέρας είπε ότι δεν υπήρχαν άλλα μέλη της οικογένειας κοντά στον γιο του για να τον βοηθήσουν στο νερό, αν και ορισμένες αναφορές λένε ότι η φίλη του 23χρονου βρισκόταν κοντά και κατάφερε να ξεφύγει από τον καρχαρία.

«Τι είδους βοήθεια να παράσχει κανείς; Αυτή η κρεατομηχανή έφαγε τον γιο μου σε 20 δευτερόλεπτα, απλά σύρθηκε κάτω από το νερό», δήλωσε ο κ. Ποπόφ. «Πρόκειται για μια κάτι εξαιρετικά τυχαίο, διότι πρόκειται για μια ασφαλή παραλία. Υπάρχουν πλοία και γιοτ τριγύρω. Δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο εκεί. Συνήθως επιτίθενται σε άγριες παραλίες. Ηταν απλά η κακιά η μοίρα».

«Αργότερα, βρέθηκαν τα λείψανα και το πτώμα μπήκε σε σακούλα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο» συμπλήρωσε ο τραγικός πατέρας.

Ο Βλαντιμίρ ζούσε με τον πατέρα του στην Αίγυπτο τους τελευταίους μήνες. Ο πατέρας του δήλωσε ότι θα αποτεφρώσει τον γιο του και θα επιστρέψει τις στάχτες του στην πατρίδα τους, τη Ρωσία.

7332

Φίλη της 20χρονης Αναστασίας, συντρόφου του Βλαντιμίρ Ποπόφ, μιλώντας στα ΜΜΕ είπε ήταν ένα «καλό παιδί» που αγαπούσε πολύ τον πατέρα του.

«Ήταν μόλις ένα μήνα πριν από τα γενέθλιά του», είπε. «Οι φίλοι λένε ότι μετακόμισε εκεί [στην Αίγυπτο] με τον πατέρα του'. Απ' όσο ξέρω, του άρεσε πολύ να ζει στη Μόσχα, όλη του η ζωή ήταν εκεί. Ο Βόβα ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και αγαπούσε πολύ τον πατέρα του.

6544

Και άλλα θανατηφόρα δυστυχήματα με καρχαρίες στην Αίγυπτο

Η φρικτή επίθεση καρχαρία δεν είναι η πρώτη στην περιοχή. Πέρυσι στο Sahl Hasheesh η 68χρονη Αυστριακή Elisabeth Sauer κατακρεουργήθηκε μπροστά στα μάτια τρομοκρατημένων λουομένων σε ένα θέρετρο στο Sahl Hasheesh - 30 λεπτά από τη Χουργκάντα, όπου σκοτώθηκε ο Βλαντιμίρ Ποπόφ.

Μια δεύτερη γυναίκα - η οποία αναγνωρίστηκε μόνο ως Ρουμάνα υπήκοος ηλικίας 40 ετών - πιστεύεται επίσης ότι σκοτώθηκε σε παρόμοια επίθεση μόλις 650 πόδια μακριά από το σημείο όπου πέθανε η Αυστριακή, ενώ τα βαριά παραμορφωμένα λείψανά της βρέθηκαν σε κοντινό ύφαλο την ίδια ημέρα.

Η Αυστριακή θύμα καρχαρία στην Αίγυπτο, έχασε ένα χέρι και ένα πόδι σε μια επίθεση που καταγράφηκε σε βίντεο, καθώς θεατές προσπαθούσαν να αποσπάσουν την προσοχή του καρχαρία και να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Η γυναίκα κατάφερε να φθάσει στην ακτή, αλλά πέθανε λίγη ώρα αργότερα.

Οι αναφορές εκείνη την εποχή - από το πρακτορείο ειδήσεων AFP και αυστριακά ειδησεογραφικά πρακτορεία - έδειχναν ότι η επίθεση διαπράχθηκε από καρχαρία Μάκο, ενώ οι τοπικές αιγυπτιακές εφημερίδες έκαναν λόγο για λευκό καρχαρία.

8487

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα