Απαντά στα περί συμμετοχής του ψευδοκράτους σε διεθνή στρατιωτική άσκηση ο ΥΠΑΜ

Πολιτική πονηριά της Τουρκίας, χαρακτήρισε τις αναφορές για συμμετοχή του ψευδοκράτους, σε διεθνή στρατιωτική άσκηση, ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος υπέδειξε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και οι εν λόγω αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Άμυνας σχολίασε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους σε στρατιωτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν Τουρκία, Ισπανία, Πολωνία και Κατάρ και τόνισε πως είναι πάγια πολιτική της Τουρκίας, με την οποία προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνες ότι γίνεται αποδεκτό το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων, είτε σε πολιτικές, είτε σε στρατιωτικές δραστηριότητες.

«Είναι πολιτική πονηριά της Τουρκίας, που πάρα πολλές φορές προσπάθησε να εισάξει το ψευδοκράτος σε κοινές ασκήσεις, που είχε με άλλες χώρες και σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολλές φορές της Ελλάδας. Με τις αντιδράσεις αποτράπηκε η προσπάθεια των Τούρκων, ότι το ψευδοκράτος είναι μέρος ασκήσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχει δημιουργήσει η Τουρκία την εικόνα ότι το ψευδοκράτος συμμετέχει, οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχει μεταφερθεί τίποτα για να συμμετέχει στην άσκηση».

Ο κ. Γιωργάλλας τόνισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντέδρασε από την πρώτη στιγμή, που έλαβε πληροφόρηση για τις προσπάθειες της Τουρκίας, σχετικά με την εν λόγω άσκηση, με τον υπουργό Άμυνας να τονίζει πως άρχισε άμεσα τις επαφές με τους εταίρους, για να γνωστοποιήσει την αντίδρασή της.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή αντέδρασε, το Υπουργείο Άμυνας επικοινώνησε με όλους τους στρατιωτικούς ακόλουθους της Ισπανίας, της Πολωνίας και του Κατάρ, των χωρών που φαίνεται ότι συμμετέχουν στην άσκηση. Οι διαβεβαιώσεις είναι ότι δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα και ότι βρέθηκαν όλοι εξ απροόπτου. Μάλιστα και η Πολωνία και η Ισπανία έχουν αντιδράσει και έχουν μείνει παρατηρητές και δεν συμμετέχουν στην άσκηση και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Κατάρ».

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει το περιστατικό, με τον ίδιο τρόπο που έκανε και στο παρελθόν, όταν παρατηρήθηκαν ανάλογα περιστατικά.

Δειτε Επισης

Ο οικονομικός προσανατολισμός και οι επτά προτεραιότητες του ΠτΔ για την πενταετία
Στην Κύπρο για την επέτειο της ανεξαρτησίας η Ρομπέρτα Μέτσολα
Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε ο ΠτΔ το MEDomfs23 στη Λεμεσό
Δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Τατάρ με ύποπτο για εγκληματικό δίκτυο στην Ελβετία
Ικανοποίηση μελών Επ. Προσφύγων με απόφαση Ανωτάτου για τις τ/κ περιουσίες
Καλεί την Κύπρο να καταδικάσει τις δηλώσεις Νετανιάχου η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
Τη θέση αρχών της Σερβίας στο Κυπριακό εξέφρασαν Σέρβοι αξιωματούχοι
Κεραυνός: Στον προϋπολογισμό είναι τα υφιστάμενα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-Ανοίγει το παράθυρο για συνομιλίες με όρο την κυριαρχική ισότητα
Επιμένει με το ανέλεγκτο εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ο Σαββίδης-«Θεωρώ ότι πολύ σωστά υπάρχει»