ΒΙΝΤΕΟ: Άσκηση «BOLD WINGS - 2023» από ένοπλες δυνάμεις Κύπρου-Γαλλίας

Ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας με την επωνυμία «BOLD WINGS - 2023», που συνδιοργανώνεται από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας.

Η άσκηση, η οποία άρχισε στις 30 Μαΐου, πραγματοποιείται σε πεδία ασκήσεων και βολών στο χερσαίο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτή συμμετέχει προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών ΕΔ.

Ανακοίνωση από το ΓΕΕΦ αναφέρει ότι το σενάριο της ΤΑΜΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού, εκτέλεση αλμάτων ελευθέρας πτώσης, εκπαίδευση στην παροχή Α΄ Βοηθειών μάχης, καθώς και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων εντός κατοικημένης περιοχής.

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, παρακολούθησε φάση της συνεκπαίδευσης, στην παρουσία της Πρέσβειρας της Γαλλίας, Salina Grenet – Catalano. Ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τις Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων για την προσπάθεια που κατέβαλαν, επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της πραγματοποίησης κοινών εκπαιδεύσεων, τόσο για την αύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών, όσο και για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή, γενικότερα.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Γαλλίας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης έγραψε ότι πρόκειται για μια "σημαντική συνεργασία, πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, που ενισχύει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας των ΕΔ Κύπρου - Γαλλίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων