Κλείνει τον κύκλο των εκλογών ο ΔΗΣΥ-Σήμερα οι Επαρχιακές Συνελεύσεις

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των εκλογικών διαδικασιών στον ΔΗΣΥ με την πραγματοποίηση των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων. Κάθε επαρχία θα αναδείξει τον επαρχιακό της γραμματέα και τον αναπληρωτή, τον επαρχιακό οργανωτικό γραμματέα, τον επαρχιακό γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον επαρχιακό γραμματέα επαγγελματικών ομάδων, την επαρχιακή γραμματέα ΓΟΔΗΣΥ και τη βοηθό επαρχιακή γραμματέα ΓΟΔΗΣΥ, καθώς και έξι μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας.

Πρόκειται για τον επίλογο μιας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από απανωτές εκλογικές διαδικασίες. Αν και αυτές οι ψηφοφορίες είναι στην πλειοψηφία τους προγραμματισμένες, λόγω λήξης θητειών, το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε διαφορετικό άρθρο του Καταστατικού και έγινε εκτάκτως ξεχωριστά η εκλογή της νέας προέδρου του κόμματος νωρίτερα, έθεσε την παράταξη σε μια παρατεταμένη προεκλογική κατάσταση, στη σκιά, μάλιστα, της μεγάλης κρίσης που δημιούργησε το κακό εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών. Η Αννίτα Δημητρίου εκλέγηκε τον Μάρτιο και ακολούθησε η εκλογή των υπόλοιπων μελών της ανώτατης ηγεσίας και των αιρετών μελών του Πολιτικού Γραφείου στις αρχές Μαΐου.

Με τη λήξη και της επαρχιακής εκλογικής διαδικασίας, που είναι σε μεγάλο βαθμό τυπική, αφού μεγάλος ανταγωνισμός για πολλές θέσεις φαίνεται να υπάρχει μόνο στην Πάφο, ολοκληρώνεται οριστικά αυτή η περίοδος ψηφοφοριών και τα συλλογικά κόμματα του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με τη νέα τους σύνθεση, με τη διπλή εκλογική διαδικασία του 2024 να ξεπροβάλλει στον ορίζοντα και να αποτελεί κοινό στοίχημα για τη νέα ηγεσία και τα υπόλοιπα στελέχη, που θέλουν να αφήσουν τις κακές μέρες πίσω τους.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις πρόνοιες του Καταστατικού, σε επαρχιακό επίπεδο ισχύει ποσόστωση 30% για τη συμμετοχή γυναικών και 30% για τη συμμετοχή νέων μέχρι 35 ετών, η οποία αφορά τα μέλη των Γραμματειών, των Επαρχιακών Συμβουλίων και των αντιπροσώπων στο Ανώτατο Συμβούλιο. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο μητρώο μέχρι τις 12 Μαρτίου 2023 και έχουν τακτοποιημένες τις συνδρομές τους για το 2023. Οι κάλπες θα στηθούν σε όλες τις επαρχίες και θα είναι ανοιχτές από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις η ανάδειξη θα γίνει αυτόματα, αφού δεν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι από ό,τι οι διαθέσιμες θέσεις. Για την επαρχία Λευκωσίας, εκλέγεται άνευ ανθυποψηφίου επαρχιακός γραμματέας ο Αρίσταρχος Αρίσταρχου και στη Λάρνακα ο Θεολόγος Μανώλη. Στη Λεμεσό υποψήφιοι για τη θέση είναι οι Κώστας Γιάλλουρος και Γιαννάκης Ιωάννου, στην Αμμόχωστο η Χριστίνα Ζίκκου και ο Χρίστος Καράς, στην Πάφο ο Νικόλας Λιασίδης και ο Λίνος Τσοκκάς και στην Κερύνεια ο Πέτρος Πέτρου και η Ελένη Χατζηχαρίτου Λεωνίδου.

Σε ό,τι αφορά τους αναπληρωτές επαρχιακούς γραμματείς, στη Λευκωσία υποψήφιοι είναι ο Κωνσταντίνος Μούντουκκος και ο Προκόπης Προκοπίου, στην Αμμόχωστο ο Παναγιώτης Μαούρης και ο Ηλίας Παντελίδης και στην Πάφο ο Γιώργος Θεοδοσίου και η Έλενα Μαλά. Στις υπόλοιπες επαρχίες εκλέγονται οι: Ειρήνη Χιώτη στη Λεμεσό, Μάριος Βαβλίτης στη Λάρνακα και Ανδρέας Αγαπίου στην Κερύνεια.

Σε ό,τι αφορά την επαρχία Λεμεσού, εκλογές θα γίνουν και για τον γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανάμεσα στον Σίμο Κουφαλλή και τον Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Στην επαρχία Πάφου θα γίνουν εκλογές για τον γραμματέα επαγγελματικών ομάδων μεταξύ του Γιώργου Αντωνιάδη και της Εμμανουέλλας Ζώνια και για τη θέση της επαρχιακής γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ, ανάμεσα στην Άντρη Κανάρη και την Δέσποινα Κωνσταντινίδη. Για όλες τις υπόλοιπες επαρχίες και αξιώματα, οι υποψήφιοι είναι ίσοι με τις θέσεις και, ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστεί ψηφοφορία, με εξαίρεση την Επαρχιακή Γραμματεία Πάφου, όπου υπάρχουν έντεκα υποψήφιοι για τις έξι θέσεις. Πρόκειται για τους Δήμο Δημοσθένους, Φιλίππα Θεοδώρου, Ανδρέα Ζαμπά, Σωτήρη Κουππαρή, Ευαγόρα Κωμοδρόμο, Νικολέττα Νικολάου, Γιώργο Όψιμο, Μαρίνο Πανάρη, Νίκο Παπαντωνίου, Μαρία Σπύρου και Χριστιάνα Τσιακαριάν.

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας