«Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου»

Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου σύμφωνα με δηλώσεις "βουλευτή" στην Κίμπρις.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Χασάν Χάστουρερ γράφει σήμερα για τη συνομιλία του με τη «βουλευτή» Τρικώμου του ΚΕΕ, «προέδρου» της «κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων», Γιασεμίν Όζτουρκ σχετικά με τον οικοδομικό οργασμό στην κατεχόμενη αυτή περιοχή, η οποία του είπε πως οι εταιρείες δεν πουλούν εκεί σπίτια σε Τούρκους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η κ. Οζτούρκ ανέφερε στον Χάστουρερ πως είναι αδύνατον για έναν Τουρκοκύπριο νέο να αγοράσει εκεί κατοικία, ακόμα και η ίδια δεν θα μπορούσε. Και ο Χάστουρερ γράφει: «Ας έρθουμε στην πληροφορία που είχε την επίδραση σεισμού σε εμένα όταν την άκουσα». Η Όζτουρκ τού είπε πως ένας Τούρκος, ο οποίος αποτάθηκε σε μια εταιρεία που κτίζει πολυτελείς κατοικίες σε περιοχή δίπλα στη θάλασσα, έλαβε την απάντηση ότι «δεν πουλούμε κατοικίες σε Τούρκους».

Επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται «φανερά ή κρυφά» κάτω από τον έλεγχο ξένων, ο Χάστουρερ αναφέρει ότι «αυτά τα χώματα δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης μόνο λέγοντας ότι ‘ποτίστηκαν με αίμα πεσόντων’», ούτε και με το να κάνουν τα στραβά μάτια σε ξένους που λένε «δεν πουλούμε σε Τούρκους». 

Προσθέτει επίσης ότι ο πρόεδρος της ένωσης Τ/κ εργολάβων οικοδομών, Τζαφέρ Γκιουρτζαφερ είπε για το θέμα της απόκτησης πολλών κατοικιών από ξένους στα κατεχόμενα ότι «το κράτος είναι φτωχό, αν γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε αυτό το θέμα, θα μπουν πολλά χρήματα στα ταμεία του κράτους». 

Η Γιασεμίν Όζτουρκ διερωτήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «πώς ένας επιχειρηματίας χαρακτηρίζει το κράτος φτωχό» και στη συνέχεια εξήγησε ότι εκείνοι που βλέπουν το «κράτος» φτωχό, βλέπουν τον εαυτό τους πιο πλούσιο από αυτό, πρόσθεσε ο Χάστορερ και διερωτήθηκε εάν η Γιασεμίν Όζτουρκ έχει άδικο. «Όχι δεν έχει άδικο. Μάλιστα έχει δίκαιο 100%», έγραψε

Σε αυτή τη «χώρα» το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος γίνεται πιο διαδεδομένα στον τομέα των ακινήτων, σύμφωνα με τον Χάστουρερ. «Σκεφτείτε, δεν ερευνάται σοβαρά η πηγή των χρημάτων στις αγοραπωλησίες ακινήτων εκατομμυρίων στερλινών», σημείωσε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Δημοκρατικοί τρολάρουν τον Τραμπ-Είχε δωρίσει μαζί με την Ιβάνκα 8.000 δολάρια στην Κάμαλα Χάρις
Για προσπάθειες Κύπρου για Γάζα,για Ουκρανία και επέτειο εισβολής μίλησε ο Κόμπος στο ΣΕΥ
Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες μετά το ατύχημα στην πισίνα
Η Πελόζι στηρίζει την Κάμαλα Χάρις-«Είμαι σίγουρη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη στις προεδρικές εκλογές»
Βρυξέλλες και όχι Βουδαπέστη η επόμενη άτυπη σύνοδος ΥΠΕΞ της ΕΕ ανακοίνωσε ο Μπορέλ
Μακρόν: Εκτιμώ το θάρρος και το αίσθημα καθήκοντος του Μπάιντεν
Ιωάννου: Η επανένωση της χώρας μας είναι μονόδρομος
VPSM για προβλήτα του FSRU: Η ανακοίνωση CMC δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
SOS από Europol: Αύξηση της παιδικής πορνογραφίας και πρόβλημα στην ταυτοποίηση των δραστών λόγω AI
Δέκα άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού στο Ιράκ