«Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου»

Δεν πωλούν σπίτια σε Τουρκοκύπριους ή Τούρκους στην περιοχή του Τρικώμου σύμφωνα με δηλώσεις "βουλευτή" στην Κίμπρις.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Χασάν Χάστουρερ γράφει σήμερα για τη συνομιλία του με τη «βουλευτή» Τρικώμου του ΚΕΕ, «προέδρου» της «κοινοβουλευτικής επιτροπής νομικών, πολιτικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων», Γιασεμίν Όζτουρκ σχετικά με τον οικοδομικό οργασμό στην κατεχόμενη αυτή περιοχή, η οποία του είπε πως οι εταιρείες δεν πουλούν εκεί σπίτια σε Τούρκους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η κ. Οζτούρκ ανέφερε στον Χάστουρερ πως είναι αδύνατον για έναν Τουρκοκύπριο νέο να αγοράσει εκεί κατοικία, ακόμα και η ίδια δεν θα μπορούσε. Και ο Χάστουρερ γράφει: «Ας έρθουμε στην πληροφορία που είχε την επίδραση σεισμού σε εμένα όταν την άκουσα». Η Όζτουρκ τού είπε πως ένας Τούρκος, ο οποίος αποτάθηκε σε μια εταιρεία που κτίζει πολυτελείς κατοικίες σε περιοχή δίπλα στη θάλασσα, έλαβε την απάντηση ότι «δεν πουλούμε κατοικίες σε Τούρκους».

Επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται «φανερά ή κρυφά» κάτω από τον έλεγχο ξένων, ο Χάστουρερ αναφέρει ότι «αυτά τα χώματα δεν μπορούν να τύχουν υπεράσπισης μόνο λέγοντας ότι ‘ποτίστηκαν με αίμα πεσόντων’», ούτε και με το να κάνουν τα στραβά μάτια σε ξένους που λένε «δεν πουλούμε σε Τούρκους». 

Προσθέτει επίσης ότι ο πρόεδρος της ένωσης Τ/κ εργολάβων οικοδομών, Τζαφέρ Γκιουρτζαφερ είπε για το θέμα της απόκτησης πολλών κατοικιών από ξένους στα κατεχόμενα ότι «το κράτος είναι φτωχό, αν γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε αυτό το θέμα, θα μπουν πολλά χρήματα στα ταμεία του κράτους». 

Η Γιασεμίν Όζτουρκ διερωτήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «πώς ένας επιχειρηματίας χαρακτηρίζει το κράτος φτωχό» και στη συνέχεια εξήγησε ότι εκείνοι που βλέπουν το «κράτος» φτωχό, βλέπουν τον εαυτό τους πιο πλούσιο από αυτό, πρόσθεσε ο Χάστορερ και διερωτήθηκε εάν η Γιασεμίν Όζτουρκ έχει άδικο. «Όχι δεν έχει άδικο. Μάλιστα έχει δίκαιο 100%», έγραψε

Σε αυτή τη «χώρα» το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος γίνεται πιο διαδεδομένα στον τομέα των ακινήτων, σύμφωνα με τον Χάστουρερ. «Σκεφτείτε, δεν ερευνάται σοβαρά η πηγή των χρημάτων στις αγοραπωλησίες ακινήτων εκατομμυρίων στερλινών», σημείωσε.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»