Τατάρ: Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο

Η εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας ήταν σημαντική από την άποψη της εθνικής πολιτικής και έδωσε το μήνυμα ότι η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας τα περί ιστορικής ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι υπό την ηγεσία του Ερντογάν, ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα συνεχίσει την πορεία του ειρηνικά και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος, απέκτησε το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών χάρη στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου.

«Έχει εδραιώσει ένα θρόνο στις καρδιές του τουρκοκυπριακού λαού η προσπάθεια που κατέβαλε στο Ουζμπεκιστάν για να γίνουμε μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με καθεστώς παρατηρητή και η θέληση που επέδειξε και η ικανότητά του να μας κάνει αποδεκτούς εκεί, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας και το γεγονός ότι το πέτυχε αυτό βάζοντας το προσωπικό του χάρισμα εκεί», είπε.

Από την πλευρά του ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε επίσης στην τουρκική κρατική τηλεόραση ότι ανακουφίστηκαν με την εκλογή του Προέδρου Ερντογάν. «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε μια Τουρκία, μια μητέρα πατρίδα της οποίας η γνώμη είναι σεβαστή και ο λόγος της ακούγεται. Ο Ερντογάν δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και ένας παγκόσμιος ηγέτης», πρόσθεσε. Η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, «αισθανόμαστε ασφαλείς», δήλωσε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1974, λίγες ώρες πριν την εισβολή… «Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις μάμμα και παπά»
Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες-Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out στη Microsoft
Αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής και ΠΟΠ για χαλλούμι ξεχωρίζει ως επιτεύγματα πενταετίας η ΕΕ
«No Man’s Land»: Tραγούδι για τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο από τους καλλιτέχνες Teknik και Theo Lucas