Αντιδράσεις στα κατεχόμενα σε δηλώσεις για την ελληνική σημαία Κάστρου Κερύνειας

Την αντίδραση του «υπουργού εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και του πρώην Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, Οσμάν Ερτούγ, προκάλεσαν δηλώσεις που έγιναν από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς κατά την πρόσφατη τελετή παράδοσης της ελληνικής σημαίας που βρισκόταν στο Κάστρο της Κερύνειας το 1974.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις, που είχε δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα τις συγκεκριμένες δηλώσεις, φιλοξενεί σήμερα τις δηλώσεις Ερτουγρούλογλου, ο οποίος είπε ότι «γίνεται λόγος για πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό», αλλά γι’ αυτούς δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η αναφορά.

«Συνεχίζεται η ρατσιστική, φανατική και μονομανής στάση τους όπως πάντα. […] Παρά το γεγονός ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί και δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, ακόμα βλέπουν ολόκληρο το νησί ως ελληνικό, ονειρεύονται. Είναι μια πρόκληση και αδικία προς τον τουρκοκυπριακό λαό και εμείς το καταδικάζουμε έντονα αυτό. Ελπίζω εκείνοι που πρέπει να δουν και να καταλάβουν αυτή την αναχρονιστική, λανθασμένη νοοτροπία, να την καταλάβουν», ισχυρίστηκε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Οσμάν Ερτούγ υποστήριξε ότι το συμβάν με τη σημαία κατέδειξε τη λύση που έχουν στο μυαλό οι Ελληνοκύπριοι και ότι είναι εμφανής η μορφή λύσης που επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να κυματίσει η ελληνική σημαία στην Κερύνεια.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του 10χρονου Λούκα που διαγνώσθηκε με καρκίνο για τρίτη φορά-«Μπαμπά πάμε και θα έρθουμε»
Υπ. Γεωργίας: Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε νέα πνοή στον αγροτικό τομέα
Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Οδηγίες Κανάρη σε ΟΑΥ για παράδοση μελέτης βασικών υπηρεσιών ΓεΣΥ σε ακριτικές περιοχές
Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Λάρνακας λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Η ιστορία του 25χρονου ποδηλάτη που διαγνώσθηκε με καρκίνο και κάνει τον γύρο της Κύπρου για το Ογκολογικό
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι και την Τρίτη
ΒΙΝΤΕΟ: Αγανακτισμένοι οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις, ζητούν μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση
Έτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ-Υπογράφτηκε η σύμβαση (pics)
Δυνατή η τροποποίηση Δήλωσης ΦΠΑ από τις 17 Σεπτεμβρίου