ΒΙΝΤΕO: Φώναξαν συνθήματα στήριξης για τον Κενάν έξω από τις Κεντρικές

Σε διαμαρτυρία έξω από τις Κεντρικές Φυλακές, πραγματοποίησαν Κούρδοι και Κύπριοι υποστηρικτές του Κενάν Αγιάζ, ώστε να διαμαρτυρηθούν για την έκδοσή του στη Γερμανία η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, αλλά κυρίως για τη μη ανταπόκριση της Διεύθυνσης των Φυλακών στο αίτημά του συνηγόρου του, να εξεταστεί από γιατρό.

Στο σημείο υπήρξε αυξημένη αστυνομική παρουσία και πολιτικά πρόσωπα.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στον Κενάν», «Ζήτω ο Κενάν». και «Ερντογάν Δικτάτορα».

350889826_617925813616677_7055802406127260857_n

Σε ομιλία του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε πως η υγεία του Κενάν Αγιά έχει κλονιστεί σοβαρά και τυχόν παράδοσή του στη Γερμανία θα την κλονίσει περισσότερο. «Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι λένε ψέματα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορούσε να μην εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η κυπριακή ορίζει ότι είναι υποχρεωτικός λόγος να αρνηθεί το κράτος την εκτέλεσή του όταν υπάρχει δίωξη για πολιτικά φρονήματα. Είναι επίσης ψέματα ότι όλα ήταν υπόθεση των δικαστηρίων και όχι της Κυβέρνησης».

Σε ομιλία του εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Χρίστος Ορφανίδης, είπε ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις η Κυπριακή Δημοκρατία και να αναλογιστούν εάν δεν τηρήσει η Γερμανία τα όσα επικαλείται και τον εκδιώξουν στην Τουρκία, τότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, η Έλενα Λιμπουρή, είπε πως τα όσα λαμβάνουν χώρα δεν μας τιμούν. «Είναι μια μέρα λυπηρή για τον κυπριακό λαό. Μας συνδέει ο δεσμός αίματος με τον Θεόφιλο. Ο αγώνας θα συνεχίσει μέχρι τη δικαίωση».

Από πλευράς του ο Γιώργος Περδίκης είπε πως βρέθηκαν εκεί σήμερα για να δείξουν την αντίθεσή τους προς την κυβέρνηση. «Δεν άντεξε να σηκώσει ανάστημα τις παράλογες απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης».

kjhgfd

350786290_926046238453138_8328630577894785510_n

ena

pente

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση της υγείας του Κενάν Αγιάζ, είχε ήδη επιδεινωθεί το προηγούμενο διάστημα, λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού και της απεργίας πείνας που είχε προχωρήσει για μέρες. Η παράδοσή του στις γερμανικές αρχές στις 25 Μαΐου είχε αναβληθεί, αφού οι γιατροί δεν επέτρεψαν να ταξιδέψει λόγω της κατάστασης της υγείας του.

dyo

350139561_273594635116832_39514696978360472_n

Την ανάγκη για άμεση ιατρική εξέταση του Κούρδου αγωνιστή υπογράμμισε, η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού Λοττίδη απέστειλε επιστολή στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών με την οποία ζητεί όπως τύχει άμεσης εξέτασης το αίτημα του δικηγόρου του Κούρδου Κενάν Αγιάς και να διευθετηθεί η εξέτασή του από γιατρό της επιλογής του σήμερα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Δειτε Επισης

Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Μάγδα Φύσσα: «Ο φασισμός δηλητηριάζει τα παιδιά, να κερδίσουμε τις νέες γενιές»
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία