Επανέλαβε τη θέση του ΕΒΚΑΦ ο Μπεντέρ-Ζητά ενοίκια από το Βαρώσι

Την θέση πως η περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου ανήκει στο ΕΒΚΑΦ επανέλαβε σε κοινή συνέντευξη στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ» και στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο διευθυντής του ΕΒΚΑΦ, Ιμπαχίμ Μπεντέρ, επισημαίνοντας τη σημασία του ανοίγματος του Βαρωσιού και την είσπραξη των ενοικίων που, όπως ισχυρίστηκε, «δικαιούται» το ΕΒΚΑΦ. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ που μεταδίδουν την συνέντευξη αναφέρουν ότι ο κ. Μπεντέρ είπε επίσης ότι θα ήταν πιο χρήσιμο από κάθε άποψη στην κοινωνία το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού υπό τον έλεγχο του ΕΒΚΑΦ.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το κλειστό Βαρώσι ανήκει στα ιδρύματα Λαλά Μουσταφά Πασά, Αμπντουλλάχ Πασά και Μπιλάλ Αγά, υποστηρίζοντας ότι όταν ανοίξει η περιφραγμένη περιοχή, τα άτομα που κάποτε έκτισαν κτίρια εκεί, ανεξαρτήτως αν είναι Τούρκοι, Έλληνες ή Άγγλοι, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κτίριά τους σε περίπτωση που συνάψουν ενοικιαστήρια συμφωνία με τα Βακούφικα (ΕΒΚΑΦ) μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας».

Θέλουν, είπε, να ανοίξει το κλειστό Βαρώσι και να πάρουν το αντίτιμο των ενοικίων που «δικαιούνται» τα Βακούφικα. «Αν πάρουμε το αντίτιμο των ενοικίων, θα κάνουμε περισσότερα σχολικά κτήρια, θα δώσουμε περισσότερες υποτροφίες, θα δώσουμε στήριξη στους φτωχούς μας, στα άτομά μας με ειδικές ανάγκες, θα νοικιάσουμε φθηνά καταστήματα σε νέους μας, γη σε γεωργούς μας. Το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού κάτω από τον έλεγχο των Βακουφιών θα είναι πολύ πιο ωφέλιμο από κάθε άποψη για την κοινωνία. […] Είμαστε έτοιμοι, αναγνωρίζοντας προτεραιότητα στους χρήστες που έχουν επενδύσεις στην σχετική περιοχή, να παραλάβουμε αιτήσεις ενοικίασης, να συζητήσουμε τις αιτήσεις και να κάνουμε μακροχρόνια ενοικίαση».

Αναφερόμενος στην δημοσίευση του καταλόγου «Κλειστό Βαρώσι – Άγνωστες Πραγματικότητες» από το ΕΒΚΑΦ για την περίκλειστη πόλη, ο κ. Μπεντέρ είπε ότι ετοίμασαν αυτό το βιβλιάριο αφού διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ελλιπείς γνώσεις στην κοινωνία για το ότι το κλειστό Βαρώσι είναι περιουσία του ΕΒΚΑΦ και με τα αυθεντικά αγγλικά έγγραφα σε αυτό τον κατάλογο «αποδείχθηκε χωρίς καμία αμφιβολία» ότι το κλειστό Βαρώσι είναι περιουσία του ΕΒΚΑΦ. 

Σημειώνοντας ότι όλοι πρέπει να μιλούν με έγγραφα για το Βαρώσι, ο κ. Μπεντέρ είπε ότι πρόσβαση σε αυτό τον κατάλογο μπορεί να έχει κάποιος από την διοίκηση των Βακουφιών ή μέσω ενός κώδικα QR από την σελίδα του ΕΒΚΑΦ στο διαδίκτυο.

Υπενθύμισε ότι το ΕΒΚΑΦ εορτάζει την 452η επέτειό του στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι έκανε πολλές καλοσύνες τα χρόνια ύπαρξής του και οι ίδιοι προσπαθούν να συνεχίσουν αυτό τον «πολιτισμό της καλοσύνης». 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Λαμπρή προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής ο Κωστής Κολώτας
Έξι στους δέκα Κύπριους επηρεάζονται αρνητικά από την κοινωνική σύγκριση στα ΜΚΔ
BINTEO: Πνίγηκε ξανά το Πήλιο στην Ελλάδα-Στο έλεος των πλημμυρών η Μηλίνα, κινδυνεύουν σπίτια
Την πόρτα της εθελουσίας εξόδου δείχνουν οι προεδρικοί στους αντιρρησίες στον ΣΥΡΙΖΑ
Αποκάλυψη: «Η διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν ήταν μία εξαιρετικά εύκολη υπόθεση»
Κατάσχεση ρεκόρ στην Ιρλανδία 2,2 τόνων κοκαΐνης και αξίας €157 εκατ.-Καταδρομείς «συνέλαβαν» το πλοίο
Αυξήθηκαν οι συνοδοί παιδιών στη Μέση Εκπαίδευση, ξεπέρασαν τους 350
Ο οικονομικός προσανατολισμός και οι επτά προτεραιότητες του ΠτΔ για την πενταετία
«Δασκάλες έκαναν γυμναστική στα παιδιά με τακούνι»-Ένταση στην Επ. Παιδείας, φωνές για σεξισμό
Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια ο Μενέντεζ-Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες περί δωροδοκίας