Παρέμβαση ΠτΔ στις εργασίες της Συνόδου της ΕΠΚ στη Μολδαβία

Η διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει ύψιστης στρατηγικής σημασίας, είπε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 2ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιούνται στο Κισινάου, της Μολδαβίας.

'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, σε παρέμβαση του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα την Ενέργεια/Συνδεσιμότητα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας στρατηγικής προσέγγισης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευθυγράμμιση της αγοράς ενέργειας με την εποχή της καθαρής ενέργειας, καθώς και επενδύσεις σε υποδομές στον τομέα της ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες προκλήσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή των απαραίτητων ηλεκτρικών διασυνδέσεων για την αδιάλειπτη ροή ηλεκτρισμού ιδιαίτερα από περιοχές με εκτεταμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η απλοποίηση διαδικασιών χωρίς να παρακάμπτονται περιβαλλοντικές ανησυχίες, και άλλα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η επιτάχυνση διαδικασιών αποτελεί κίνητρο για τους επενδυτές, αφού η γραφειοκρατία αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών έργων.

Τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία αποτελεί το κλειδί στην επιτυχία, σημειώνοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο.

«Στο πλαίσιο αυτό, η διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και όχι μόνο», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Λαμπρή προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής ο Κωστής Κολώτας
Άνοιγμα προξενείου Ρωσίας στα κατεχόμενα είχαν συζητήσει Ερντογάν-Πούτιν υποστηρίζει ο Τατάρ
Ο οικονομικός προσανατολισμός και οι επτά προτεραιότητες του ΠτΔ για την πενταετία
Στην Κύπρο για την επέτειο της ανεξαρτησίας η Ρομπέρτα Μέτσολα
Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε ο ΠτΔ το MEDomfs23 στη Λεμεσό
Δημοσιεύθηκε φωτογραφία του Τατάρ με ύποπτο για εγκληματικό δίκτυο στην Ελβετία
Ικανοποίηση μελών Επ. Προσφύγων με απόφαση Ανωτάτου για τις τ/κ περιουσίες
Καλεί την Κύπρο να καταδικάσει τις δηλώσεις Νετανιάχου η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
Τη θέση αρχών της Σερβίας στο Κυπριακό εξέφρασαν Σέρβοι αξιωματούχοι
Κεραυνός: Στον προϋπολογισμό είναι τα υφιστάμενα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού