Ανέλαβε νέα πρωτοβουλία ο Αβέρωφ-Κατάθεσε πρόταση Νόμου για ψήφο από τα δεκαεπτά

Πρόταση Νόμου στη Βουλή, η οποία προβλέπει το δικαίωμα ψήφου από τα δεκαεπτά έτη, κατέθεσε στη Βουλή ο τέως πρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, «εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ανέλαβα την πρωτοβουλία για ετοιμασία προτάσεων νόμου που να δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε όσα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γιατί εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στη νέα γενιά».

Αποτελεί πάγια άποψή μου, αναφέρει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, «ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας».

Και προσθέτει: «Και ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία τώρα, διότι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα πρέπει, να γίνονται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε κόμματα, πολιτικοί και πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Με την ψήφο στα 17, συνεχίζει ο κ. Νεοφύτου, «αναγνωρίζουμε στους νέους μας την ωριμότητά τους και ταυτόχρονα το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες στις εκλογές για κάθε θεσμό της δημοκρατικής πολιτείας: στις προεδρικές εκλογές, την ανάδειξη των μελών του κοινοβουλίου, τις ευρωεκλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η νέα γενιά μας, συνεχίζει, «στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, απέδειξε ότι προσεγγίζει το ιερό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν με υπευθυνότητα, με γνώση, με όραμα για την πατρίδα αλλά και με ρεαλισμό. Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα».

«Οι νέες και οι νέοι μας ωριμάζουν σ’ ένα περιβάλλον με ασύλληπτες, μέχρι πρότινος, δυνατότητες και προκλήσεις. Και είμαι ευτυχής που με την κατάθεση των προτάσεων Νόμου στο κοινοβούλιό μας, και στην αναμενόμενη υπερψήφιση της, οι νέοι μας θα αποκτήσουν την προοπτική της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες από τα 17 τους χρόνια», καταλήγει ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Οδηγός έχασε τον έλεγχο και ακινητοποιήθηκε το όχημα του στο χείλος γκρεμνού
Πώς απαντά για τις υπογραφές του στις υπερωρίες της Κωμοδρόμου ο Λετυμπιώτης
Σηκώνουν ανάστημα στο bullying-Οι ποινές για εκφοβισμό σε σχολεία, στρατό και εργασία
Εργάτες καταπλακώθηκαν από όγκους χώματος και κατέληξαν σε χαντάκι
Γέμισε χαλίκια o δρόμος στη Λεωφόρο Λεμεσού μετά τα φώτα Καλησπέρα-Η ενημέρωση της Αστυνομίας
Nέα άφιξη μεταναστών ανοιχτά της Λάρνακας-Εντοπίστηκαν από Ιταλικό πολεμικό πλοίο
Τα... έριξε στην κούραση και την αϋπνία ο Κασσελάκης για τα κατεχόμενα και τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο»
Τα ενεργειακά στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου με αντιπροσωπεία της Exxon
Κ. Μητσοτάκης στη ΓΣ ΟΗΕ-«Ακλόνητη η δέσμευση για λύση του Κυπριακού στη βάση ΔΔΟ»
Η (αν)ακριβής στόχευση και η αντιμετώπιση της ακρίβειας