Το «Zero Drop–Αποστολή Νερό» ενάντια στη λειψυδρία με τη στήριξη του The Coca-Cola Foundation

Την εξοικονόμηση 3.000.000 λίτρων νερού, με σκοπό την άρδευση δημόσιων χώρων πρασίνου στο Δήμο Αγλαντζιάς, στοχεύει η νέα φάση του προγράμματος «Zero Drop – Αποστολή Νερό» της Coca-Cola Κύπρου και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP – Med).

Tο νέο έργο, βασίζεται στην επιτυχή εφαρμογή του προηγούμενου 10ετούς προγράμματος προστασίας των υδάτινων πόρων στην Κύπρο και υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation. Μία σημαντική πρωτοβουλία, για αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενός προβλήματος που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κύπρο, καθώς έχει αναγνωριστεί ως μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη έλλειψη υδατικών πόρων.

1

Το «Zero Drop – Αποστολή Νερό», είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε για να δώσει λύσεις στις επιπτώσεις που προκαλούν οι εκτεταμένες ανομβρίες και η μόνιμη κατάσταση λειψυδρίας στην περιοχή μας, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Μέσω της εφαρμογής τεχνικών επαναχρησιμοποίησης, καθώς και έξυπνων τεχνολογιών επιτυγχάνεται αύξηση στην αποδοτικότητα του νερού, που προορίζεται για άρδευση πάρκων και χώρων πρασίνου στο Δήμο Αγλαντζιάς.

Η δεκαετής πορεία του «Zero Drop – Αποστολή Νερό», έχει πετύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, αφού πολλά εκατομμύρια λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως, επηρεάζοντας θετικά τη ζωή των κατοίκων της χώρας. Την ίδια στιγμή, στο διάστημα αυτό, και στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Coca-Cola, για ευαισθητοποίηση και ενεργή εμπλοκή σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έχουν επιμορφωθεί 280 εκπαιδευτικοί και 30 τεχνικοί, ενώ έχουν ενημερωθεί 2.500 μαθητές. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την ιδιαίτερη αξία του προγράμματος για την Κύπρο, καθώς αφενός συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας και αφετέρου προωθεί την καλλιέργεια περιβαλλοντικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.

2

Οι προσπάθειες της Coca-Cola, για έμπρακτη συνεισφορά στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που συνδέονται με την εξοικονόμηση των υδατικών πόρων, την υπεύθυνη παραγωγή, την κατανάλωση αλλά τη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής του νερού στο περιβάλλον, μέσω δράσεων κοινωνικής παρέμβασης, συνεχίζονται!

3

Στο πλαίσιο αυτό, στοχεύει μέσα από την υπεύθυνη διαχείριση του νερού σε όλη την αλυσίδα αξίας της, να δημιουργεί ευρύτερες επιδράσεις στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον όπως δήλωσε και στα πρόσφατα εγκαίνια του νέου έργου ο Ευάγγελος Μόσχος τονίζοντας και τη δέσμευση της Coca-Cola HBC Κύπρου για πλήρη αναπλήρωση του νερού που χρησιμοποιεί κατά την διαδικασία της παραγωγής στο 100% μέχρι το 2030.

4

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!