Βγαίνει μπροστά το θύμα του τέως Κιτίου-«Δεν μας αξίζει να έχουμε μισή δικαιοσύνη»

«Δεν μας αξίζει να έχουμε μισή δικαιοσύνη, αξίζει μας ολόκληρη δικαιοσύνη». Με αυτά τα λόγια η παραπονούμενη στην υπόθεση του τέως Κιτίου σχολίασε τα όσα βίωσε, λίγο μετά που έπεσε η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για εκκωφαντική απουσία της δικαιοσύνης. Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της ποινής δώδεκα μηνών με αναστολή που επέβαλε στον ιεράρχη το Δικαστήριο, η γυναίκα έδειξε μεγαλείο ψυχής, ζητώντας να δοθεί το τηλέφωνό της σε όποιαν θα μπορούσε να προσφέρει βοήθεια. Εξέφρασε, ταυτόχρονα, το παράπονό της για την απουσία της οποιασδήποτε στήριξης και για το γεγονός πως ένα θύμα πρέπει να παλέψει μόνο του για να τα καταφέρει.

«Σχετικά με την υπόθεση. θέλω να πω ότι είμαι ευχαριστημένη με το ότι βρέθηκε ένοχος, βγήκε η ενοχή στην ουσία. Αλλά στην ουσία περίμενα να ακούσω έστω μια καταδίκη, έστω συμβολική, όχι με αναστολή. Καταλαβαίνω τους λόγους που έθεσε η δικαστής. Το σέβομαι», δήλωσε. «Τώρα το μόνο που μένει είναι να περιμένω την Ιερά Σύνοδο, την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου. Περιμένω τα δέοντα πλέον να γίνουν από τώρα και να πάει», πρόσθεσε.

«Δεν μας αξίζει να έχουμε μισή δικαιοσύνη, αξίζει μας ολόκληρη δικαιοσύνη. Τα τελευταία χρόνια έκανα παρατήρηση ότι είναι εκκωφαντική η απουσία της δικαιοσύνης. Καιρός να την αναστήσουμε όμως, εγώ έτσι νομίζω», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στα θύματα απάντησε «ότι πρέπει να μιλούμε». «Το πρέπει να μιλούμε, όμως, είναι πολύ γενικό. Βλέπεις τις αντοχές σου, τις επιλογές που έχεις. Όποιος, όποια θέλει και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι και είναι σε τέτοια μοίρα όπως ήμουν εγώ και μπορώ να βοηθήσω, να δοθεί το τηλέφωνό μου και ό,τι μπορώ να κάνω», ανέφερε.

«Όσο για την πολιτεία ήταν μεγάλη η απουσία της σε όλη τη διάρκεια της δίκης. Δεν έχεις καμία στήριξη, δεν έχουμε θεσμούς που να σε στηρίζουν. Στην ουσία να ξέρεις ότι παλεύεις μόνος σου. Και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Λεν σου μίλα, αλλά δεν έχεις κανένα να σε στηρίξει. Πρέπει να είσαι δυνατός μόνος σου για να τα καταφέρεις», εξήγησε, εκφράζοντας το παράπονό της. «Ευτυχώς που έφαα πολλούς πάτσους στη ζωή μου και έγινα δυνατή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Ζημιές στο όχημα Δημοτικού Σύμβουλου του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά (pics)
Τα έκαναν γυαλιά καρφιά στο Δημοτικό Λιβαδιών-Φωτιές, σπασμένα τζάμια και σοβαρές ζημιές (pics)