Καταγγελία ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για το θανατηφόρο του 2012

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε το 2012 στην υπόγεια διάβαση της Μουτταγιάκας, με θύμα τον 17χρονο Αντρέα Λοϊζου, το οποίο μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστο, ενώ όλο και περισσότερα είναι τα ερωτήματα στον απόηχο των πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ειδικότερα μετά και την τοποθέτηση της οικογένειας του θύματος, η οποία διέψευσε την Αστυνομία και ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Αναδιπλώνεται η Αστυνομία μετά τη διάψευση της οικογένειας για το θανατηφόρο-Τι δήλωνε τον Μάρτιο και τι σήμερα

Ωστόσο, η Αστυνομία αναφέρει πως η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ και κάνει έκκληση σε οποιοδήποτε κατέχει πληροφορίες να τις διαβιβάσει για διερεύνηση, χωρίς όμως να διατάζει αυτεπάγγελτη έρευνα ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που δημοσιεύονται και ώστε να διαπιστώσει εάν υπήρχε ή όχι πλημμελής διερεύνηση ή παραλείψεις, που είχαν ως αποτέλεσμα το θανατηφόρο δυστύχημα με ένα νεαρό μόλις 17 ετών, να παραμείνει στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Αστυνομίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες γύρω από το τροχαίο δίνουν και παίρνουν, με την Αστυνομία να επιμένει πως έγιναν όλες οι έρευνες χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο στην αντίπερα όχθη, μαρτυρίες που προέρχονται από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προβαίνουν σε ισχυρισμούς που δείχνουν το αντίθετο, με την οικογένεια μάλιστα, από τη μία να διαψεύδει αναφορές της Αστυνομίας και από την άλλη να καλεί όσους γνωρίζουν πληροφορίες, να απευθυνθούν κοντά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή της η οικογένεια του Αντρέα για το ορφανό θανατηφόρο-Διαψεύδει Αστυνομία, ζητά επανεξέταση της υπόθεσης

Τόσο οι χειρισμοί που έγιναν τις ώρες μετά το τροχαίο από τις Αρχές, αλλά και ο χειρισμός της υπόθεσης από το 2012 μέχρι σήμερα, εγείρει μια σειρά από ερωτήματα και αφήνει σκιές, ειδικότερα με τα ονόματα που εμπλέκονται, τις οποίες η ηγεσία της Αστυνομίας απέτυχε να καθαρίσει. Αντιθέτως με τις δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες, μετά την ανακίνηση του θέματος, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήθηκαν πολύ περισσότερες σκιές και εγείρονται ακόμη περισσότερα ζητήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία θα κληθεί να διερευνήσει μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν, καθώς και ερωτήματα που έχουν εγερθεί, ως προς τις έρευνες που διεξήχθησαν και αν υπήρχε πλημμελής διερεύνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ανώνυμη καταγγελία που τέθηκε ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, σε σχέση με τις συνθήκες, τους εμπλεκόμενους και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, η οποία – κατά την εκδοχή της - δεν κατέληξε στο πρόσωπο που προκάλεσε το θανατηφόρο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς κατατέθηκε ενώπιον της Αρχής και ποιους αγγίζουν οι καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται πως όλο το προηγούμενο διάστημα για το συγκεκριμένο τροχαίο, υπήρξαν μια σειρά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες φωτογράφιζαν συγκεκριμένα πρόσωπα των οποίων η εμπλοκή, διαψεύσθηκε από την Αστυνομία, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δύναμης, διερευνήθηκε η εμπλοκή τους, και από τις εξετάσεις δεν προέκυψε ότι κατείχαν τέτοιο όχημα. Επίσης, η Αστυνομία απέρριψε τα περί συγκάλυψης και σημειώνει πως έγιναν όλες οι έρευνες και οι εξετάσεις, κάτι το οποίο πλέον αναμένεται να διερευνηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία στην ουσία ελέγχει πρώτα τους χειρισμούς της Αστυνομίας, των ανακριτών της υπόθεσης, του τότε υπεύθυνου Τροχαίας Λεμεσού. Από εκεί και πέρα, άγνωστο εάν υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που οι έρευνες θα επεκταθούν σε άλλα πρόσωπα.

Σημειώνεται πως το μοναδικό δημόσιο πρόσωπο που αντέδρασε στις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία με ανάρτηση της στο twitter, είχε απορρίψει τις φήμες, αναφέροντας πως πρόκειται για πολύ βαριά η κατηγορία και για άλλη μια φορά καλείται να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. «Ουδεμία σχέση είχα με θανατηφόρο τροχαίο και καλώ όσους δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν να τεκμηριώσουν ή να απολογηθούν και την Κυπριακή Αστυνομία να τοποθετηθεί», έγραψε η κα. Γιολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Στο μεταξύ, η Νομική Υπηρεσία, μετά από αίτημα της οικογένειας, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή, ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης, με την Εισαγγελία να ζητά τον φάκελο από την Αστυνομία, ώστε να εξεταστούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο